Διεθνή

Lufthansa: Ακυρώθηκαν 35 πτήσεις για την Κυριακή

Lufthansa: Ακυρώθηκαν 35 πτήσεις για την Κυριακή
Αργά το βράδυ της Παρασκευής το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους χειριστές απέρριψε την πιο πρόσφατη προσφορά της διοίκησης.

Tην ακύρωση 35 πτήσεων σήμερα Κυριακή ανακοίνωσε η Lufthansa, λόγω των συνεπειών της απεργίας των πιλότων που άρχισε την Τετάρτη και τερματίστηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο αριθμός των πτήσεων της που ακυρώθηκαν λόγω της απεργίας ανήλθε έτσι σε σχεδόν 2.800. Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν από τις ακυρώσεις ήταν περίπου 350.000, κατά τη διεύθυνση της εταιρείας.

Σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η διεύθυνση της  Lufthansa διαβεβαίωσε πάντως πως όλες οι υπόλοιπες πτήσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα θα γίνουν κανονικά.

 Ένας εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρείας εξάλλου διέψευσε ένα δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung – η εφημερίδα δεν κατονόμασε κάποια πηγή – κατά το οποίο εξετάστηκε το ενδεχόμενο η Lufthansa να ζητήσει να υπαχθεί σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, προκειμένου να απαλλαγεί από τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους πιλότους, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της διένεξης.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής το συνδικάτο που εκπροσωπεί τους χειριστές απέρριψε την πιο πρόσφατη προσφορά της διοίκησης για τις αυξήσεις μισθών, πάντως δεν προκήρυξε νέα απεργία πέραν αυτής που τερματίστηκε τα μεσάνυχτα.

“Χρειαζόμαστε μια προσφορά που να μπορούμε να διαπραγματευτούμε. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκηρύξουμε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις”, προειδοποίησε χθες ο Γεργκ Χάντβεργκ, στέλεχος του συνδικάτου VC, που εκπροσωπεί τους χειριστές.

Η Λουφτχάνσα πρότεινε αυξήσεις των μισθών των πιλότων κατά 4,4% σε δύο δόσεις, καθώς κι ένα εφάπαξ που θα ισούται με 1,8 μισθό. Το συνδικάτο ζητάει ετήσιες αυξήσεις 3,7% για τους πιλότους για μια πενταετία από το 2012.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments