Διεθνή

Welt: Οι Γερμανοί προτιμούν Σούλτς για υποψήφιο σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο

Welt: Οι Γερμανοί προτιμούν Σούλτς για υποψήφιο σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο
Τον περασμένο Μάιο καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο θεωρούσε το 31% τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μόλις το 28% τον Μάρτιν Σούλτς.

Το 40% του συνόλου των ερωτηθέντων Γερμανών προκρίνει τον Μάρτιν Σούλτς, ως τον καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο καγκελάριο για τις εθνικές εκλογές του 2017.

Απο την άλλη, μόλις το 31% θεωρεί τον πρόεδρο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καταλληλότερο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Dimap, για λογιαριασμό της κυριακάτικης Welt.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο καλύτερο σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο θεωρούσε το 31% τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και μόλις το 28% τον Μάρτιν Σούλτς.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι σοσιαλδημοκράτες ψηφοφόροι θεωρουν σε ποσοστό 58% τον Σούλτς καταλληλότερο υποψήφιο, ενώ τον Γκάμπριελ το 42% των ερωτηθέντων. 

Στους ψηφοφόρους των Πρασίνων και της Αριστεράς τα ποσοστά είναι ακόμα πιο συντριπτικά υπέρ του Σούλτς. Οι μεν Πράσινοι ψηφοφόροι τον προτιμούν σε ποσοστό 52%, ενώ τον Γκάμπριελ μόλις το 25%, οι δε αριστεροί ψηφοφόροι θεωρούν σε ποσοστό 46% καταλληλότερο τον Σούλτς και τον Γκάμπριελ μόλις το 11%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments