Σκουρλέτης: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών | Pagenews.gr
Pagenews Team 27 Νοεμβρίου 2016, 11:10

«Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών και αυτό η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σουρλέτης, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το θέμα το επαναφέρει ο κ. Μητσοτάκης ως προπέτασμα καπνού «για να καλύψει την απίστευτη προσήλωσή του στις μνημονιακές συνταγές, για να καλύψει το δικό του πρόγραμμα, που είναι ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τη λογική των μνημονίων».

«Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το παρόν πρόγραμμα, τα σημερινά μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί να είναι τα τελευταία και να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι το 2017 θα είναι ένα έτος ανάπτυξης και ταυτόχρονα όμως σταθεροποίησης των όποιων επιτυχιών μπορούν να υπάρξουν έτσι ώστε να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε δημιουργήσει πια τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές της λιτότητας», σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Όσον αφορά δε την παρουσία του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εκτιμά ότι αυτή «φαίνεται πως προϋποθέτει την υιοθέτηση τέτοιων θέσεων που θα είναι σε βάρος των συμφερόντων της χώρας, και ιδιαίτερα του κόσμου της εργασίας», προσθέτοντας «νομίζω, λοιπόν, ότι η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί με τους ευρωπαίους εταίρους μας και χωρίς το ΔΝΤ».

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του από τη νέα του θέση ως υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Σκουρέτης επισημαίνει στο Πρακτορείο ότι υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική, ο ανασχηματισμός δεν σημαίνει ότι ανέλαβε κάποια άλλη κυβέρνηση. Με βάση τη δουλειά που είχε γίνει προηγουμένως στο υπουργείο, τονίζει πως «υπάρχει ένα πολύ σοβαρό έργο μπροστά μας» και αναφέρεται στο «πολυνομοσχέδιο-σκούπα» στο χώρο της Αυτοδιοίκησης το οποίο ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο.

Τέλος, αναφερόμενος στην εκλογή Τραμπ, σημειώνει ότι η αμερικανική πολιτική έχει τις δικές της σταθερές ανεξαρτήτως αλλαγής προέδρων, «και άρα ίσως να μην εκπλαγούμε αρνητικά όσο κανείς μπορεί να φαντάζεται με βάση τα όσα δήλωνε προεκλογικά ο κ. Τραμπ».

TAGS: