Αθλητισμός

Τρελό ξέσπασμα και ατάκες-φωτιά Αλέφαντου για Μπέντο – «Αυτός ο παίκτης έχει μέλλον στον ΠΑΟ»

Τρελό ξέσπασμα και ατάκες-φωτιά Αλέφαντου για Μπέντο – «Αυτός ο παίκτης έχει μέλλον στον ΠΑΟ»
Φορτωμένος ο παλαίμαχος προπονητής μετά τα χάλια του Ολυμπιακού απέναντι στην Κέρκυρα και άγριο χώσιμο για τις αποφάσεις του Πορτογάλου! Διαβάστε τι του σέρνει!

​Ο Ολυμπιακός έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του, χωρίς ρυθμό, χωρίς ταχύτητα, τι πράγμα ήταν αυτό. Δεν τον βλέπω καλά τον Μπέντο… Έβαλε τους μικρούς μαζί, τον Ρέτσο αριστερό μπακ που δεν κάνει για εκεί το παιδί, τον Μπουχαλάκη αριστερό χαφ ο οποίος είναι όπως ήρθε από τον Εργοτέλη… Καμία βελτίωση. Αργός και βαρύς είχε έρθει, αργός και βαρύς έμεινε. Σου είχα πει να κάνεις έξτρα δουλειά να φτιάξεις την έκρηξη, να τρέξεις πολλά εικοσάρια και τριαντάρια. Έμεινες μόνο στο σουτ και στην μπαλιά. Ο Βιάνα επίσης δεν έχει μπει στο πετσί της ομάδας.

Και αφήνει έξω τον Τσόρι. Δικαίως φωνάζει ο κόσμος. Διότι ο Τσόρι δεν είναι χθεσινός, έχει αποδείξει στον Ολυμπιακό ότι και φιλότιμος είναι και μαχητής και μπαλαδόρος. Όταν έχεις τον Φορτούνη σε τέτοια κατάσταση ντεφορμέ, χλωμό, κίτρινο, ποιος θα πάει σε ένας εναντίον ενός;

Εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο, μάθετε μπαλίτσα. Ποιος θα σου πάει σε ένας εναντίον ενός με την κλειστή άμυνα της Κέρκυρας; Ο Σεμπά; Ποτέ! Ο Καρντόσο; Αργός, απελπιστική η κατάστασή του, δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ο Ιντέγε; Δεν κάνει ποτέ ντρίμπλα. Τα μπακ; Ο Μπουχαλάκης; Δεν μπορεί, δεν έχει ταχύτητα. Ο Φορτούνης μόνο μπορεί αλλά είναι ντεφορμέ.

Η Κέρκυρα δεν είδες πώς σε έπαιζε; Με τρία στόπερ τα οποία γίνονταν τέσσερα μερικές φορές με ένα απ’ τα δύο μπακ να κλείνουν με διαγώνια κάλυψη. Και ο τερματοφύλακας εκεί, γίνονταν 5 μπάστακες. Πού πήγαινες λοιπόν με τις σέντρες; Σέντρα στη σέντρα, πού πας! Πολύ καλά στημένη ήταν η Κέρκυρα και εσύ της έκανες χάρη έτσι όπως έπαιζες.

Εκεί ήθελε ένας εναντίον ενός από τον άξονα, παίκτες με τεχνική όπως ο Τσόρι ή ο Μαρίν να μπουν, να ανοίξουν, να σκοράρουν, να δώσουν ασίστ, να πάρουν πέναλτι.

Τι κάνεις, πας να κόψεις το ποδόσφαιρο στον Τσόρι και στον Μαρίν; Φέρνει τον Πάρντο μέσα έπειτα από τόσο καιρό που τον είχε στο ψυγείο, και τον βγάζει. Βλέπω έναν προπονητή που δείχνει κακία και στην ψυχή. Από αυτούς που βλέπω τώρα να παίζουν έτσι όπως παίζουν, είναι πολύ καλύτερος ο Τσόρι. Δεν μπορείς να του φέρεσαι λες και είναι κανένας παικτάκος. Καλά που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός γιατί θα σε πλησίαζε.

Και πάμε στον Παναθηναϊκό τώρα. Δεν ακούνε τον Αλέφαντο που επέμενα ότι προπονητής Στραματσόνι δεν υπάρχει. Στραπατσόνι τον βάφτισα από νωρίς. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε μια διάλυση. Δεν βλεπόταν ο Παναθηναϊκός, έλεγες “καλά, είναι ομάδα αυτοί”; Βαριά κορμιά, σαν αγύμναστοι, χωρίς τακτική στο γήπεδο.

Στο β’ ημίχρονο έβαλε αυτόν τον Ρέις που πήγε καλά, και ανέβηκε. Δεν δείχνει όμως αυτή η ομάδα ότι μπορεί να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό. Το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού είναι αυτός ο μικρός ο τερματοφύλακας. Ο μικρός του Παναθηναϊκού έχει μέλλον στο τέρμα. Μου έδειξε ταχύτητα, είναι ελαφρύς, ελαστικός, εκπληκτικά ρεφλέξ. Θέλει όμως δουλειά στις τοποθετήσεις του, στα κόρνερ κ.λπ. Αυτός πρέπει να δουλευτεί. Οι Έλληνες έχουν παράδοση στη θέση του τερματοφύλακα.

Μανταλόζης στον Εθνικό, Πετζαρόπουλος στον Πανιώνιο, Ταουκτσής στον Απόλλωνα, Δελαβίνιας στην ΑΕΚ, Κουρουκλάτος στον Ολυμπιακό, Σάββας Θεοδωρίδης στον Ολυμπιακό, Βελιάδης στον Άρη, Βουτσαράς στον Παναθηναϊκό, Οικονομόπουλος στον Παναθηναϊκό, Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό που ήταν κοντός αλλά έπαιζε μπάσκετ και είχε εκπληκτικά ρεφλέξ, Σεραφείδης στην ΑΕΚ, Χρηστίδης στον Άρη, Κελεσίδης στον Ολυμπιακό, Σαργκάνης στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, Νικοπολίδης στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, ο Καπίνο θα είναι ο επόμενος, και ο Καρνέζης είναι καλός.

Πάμε τώρα στο δεύτερο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. ΠΑΣ Γιάννινα κύριοι. Από πέρσι έχω πει ότι ο Έλληνας προπονητής που μου αρέσει είναι ο Πετράκης. Ο μόνος που ξέρει να παίζει σωστά εδώ το 5-3-2. Με δύο κόφτες, με γρήγορο ποδόσφαιρο, με προσοχή στην άμυνα και γρήγορη αντεπίθεση, με παίκτες γρήγορους να διαλέγει. Κάνει πολύ καλή δουλειά. Όχι σαν τον Στραπατσόνι.

Όπως και ο Κόντε που ήταν ο αγαπημένος μου προπονητής στο EURO που μας πέρασε, πάει περήφημα στην Τσέλσι και την έχει πρώτη στην Αγγλία με το 3-5-2. Τρομερός, πέταξε έξω τόσους βασικούς από πέρσι και έκανε γρήγορη την Τσέλσι. Έξω ο Φάμπρεγκας, έξω ο Ιβάνοβιτς, έξω ο Γουίλιαμς, έξω ο Τέρι, έξω ο Όσκαρ. Έκανε στόπερ τον αριστερό ισπανό μπακ και τον βάζει μαζί με τον Κέιχιλ και τον Νταβίντ Λουίζ, φέρνει τον Πέδρο να βοηθάει βολίδα στα χαφ και μένει μπροστά με Αζάρ και Κόστα. Μιλάμε για μεγάλες αλλαγές, για προπονηταρά. Ομάδα με ταχύτητα και τακτική. Κι αφήστε τους άσχετους από ποδόσφαιρο που με κορόιδευαν όταν μίλαγα πριν λίγα χρόνια για αυτήν την τακτική, τον καιρό που δεν την έπαιζε κανένας στην Ευρώπη!

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments