Ελλάδα

Βαρυχειμωνιά, με χιόνια και παγετό παραμονές Δεκεμβρίου!

Βαρυχειμωνιά, με χιόνια και παγετό παραμονές Δεκεμβρίου!
Οι ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Τετάρτη τα πρώτα χιόνια στην Αττική.

Βαρυχειμωνιά έρχεται απόψε το βράδυ, με ισχυρή πτώση της θερμοκρασίας και με τα πρώτα χιόνια να πέφτουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, λίγα 24ωρα πριν μπει ο Δεκέμβριος. Η κακοκαιρία με σφοδρές καταιγίδες και βροχές θα συνεχιστεί και σήμερα, ενώ “παγωνιά” θα έχουμε έως και την ερχόμενη Πέμπτη.

Σήμερα, Δευτέρα το σκηνικό θα παραμείνει έντονα βροχερό στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ στα “λευκά” θα ντυθούν τα ορεινά της βόρειας χώρας, ενώ σταδιακά χιόνι θα πέσει και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο 500-700 μέτρων.

Την Τρίτη χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με υψόμετρο κάτω των 300 μέτρων σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία.

Λευκό τοπίο θα είναι και οι ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, ενώ μιφάδες θα δούμε και στην Αττική το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και για την Τετάρτη σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και των νησιών του βορείου Αιγαίου με υψόμετρο κάτω των 200 μέτρων.

Χιόνι θα πέσει, επίσης σε περιοχές υψομέτρου 400-600 μέτρων σε Ήπειρο, Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Πελοπόννησο, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και στα ορεινά της Κρήτης.

Αναλυτικά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Για αύριο, Τρίτη (29/11) προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια, οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, καθώς και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι στα νότια από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί ενισχυόμενοι. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια.

Την Τετάρτη (30/11) στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας και πιθανόν της Κρήτης. Καταιγίδες θα σημειωθούν τοπικά στα νότια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί τοπικά στα βόρεια.

Την Πέμπτη (01/12) στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα βόρεια με πιθανότητα παροδικών ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο από τα δυτικά. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Παρασκευή (2/12) αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και είναι πιθανό στα δυτικά να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με έξι μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ενώ τοπικός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια. 

Το Σάββατο (3/12) αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, τα νότια και βαθμιαία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά έξι μποφόρ. Όσο για τη θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments