Ανησυχία στη Γερμανία για τους τζιχαντιστές | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Νοεμβρίου 2016, 07:43

Περίπου το 33% των εξτρεμιστών μουσουλμάνων που επιστρέφουν στη Γερμανία παραμένουν επικίνδυνοι για την τέλεση κάποιου τρομοκρατικού χτυπήματος, όπως αναφέρει τη Δευτέρα η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη έρευνα των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 8% επιστρέφει μόνο για «λόγους τακτικής, είτε για να ξεκουραστεί, είτε για να προμηθευτεί εξοπλισμό και χρήματα», ενώ μόνο ο ένας στους δέκα επιστρέφει έχοντας απομυθοποιήσει τους ισλαμιστές. 

Σύμφωνα με την έρευνα την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα και η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία της διαβαθμισμένης μυστικής υπόθεσης, συνολικά πάνω από 850 ισλαμιστές έχουν ταξιδέψει στα εδάφη της Συρίας όπου γίνεται ο εμφύλιος πόλεμος και στο Βόρειο Ιράκ. Εξ αυτών μόνο οι 270 επέστρεψαν στη Γερμανία.

Για την έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Υπηρεσία Πληροφοριών και Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού του κρατιδίου της Εσσης (HKE), τη γερμανική υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) και την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), εξετάστηκαν 780 βιογραφικά πολιτών μεταξύ 13 και 62 ετών, όπως αναφέρει η Welt.

TAGS: