Επίσημη εξήγηση από την πρόεδρο της Ν. Κορέας για την… αγορά εκατοντάδων βιάγκρα! | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Νοεμβρίου 2016, 13:02

Εξηγήσεις για την αγορά εκατοντάδων χαπιών στυτικής δυσλειτουργίας έδωσε το γραφείο της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν Χιε, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αποκαλύψεις βουλευτή της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή, η προεδρία της Νότιας Κορέας είχε αγοράσει περίπου 360 χάπια βιάγκρα, καθώς και αντίστοιχα γενόσημα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με τις συγκεκριμένες αναφορές να έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, το γραφείο της κ. Παρκ ανέφερε πως τα χάπια αγοράστηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενδεχόμενη δύσπνοια και οι ζαλάδες υπαλλήλων της προεδρίας, από την απότομη αλλαγή υψομέτρου.
Οι υπάλληλοι επρόκειτο να ταξιδέψουν σε Αιθιοπία, Ουγκάντα και Κένυα εκείνη την περίοδο, με τις πρωτεύουσες των τριών χωρών να βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 1.200 και 2.300 μέτρων.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι γιατροί στη Νότια Κορέα συχνά συνταγογραφούν χάπια τύπου βιάγκρα σε ορειβάτες, εκτιμώντας ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της «ασθένειας του υψομέτρου», παρόλο που κάτι τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί κλινικά. Πάντως, ο εκπρόσωπος της προέδρου, Γιούνγκ Γιουν Κουκ, διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα χάπια δεν χρησιμοποιήθηκε.

Την ίδια στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Ν. Κορέα κατά της προέδρου Παρκ Γκούν Χιε, η οποία θεωρείται ύποπτη για συνέργεια σε άλλο σκάνδαλο διαφθοράς.