Ιαπωνία: Λουκέτο στο παγοδρόμιο με τα 5.000 κατεψυγμένα ψάρια | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Νοεμβρίου 2016, 12:28

Λουκέτο μπήκε στο γιαπωνέζικο θεματικό πάρκο που πρόσφερε τη δυνατότητα για πατινάζ πάνω στον πάγο που περιείχε 5.000 φιγούρες κατεψυγμένων ψαριών.

Ο διαχειριστής του πάρκου Space World, το οποίο βρίσκεται στο Κιτακιούσου της νοτιοδυτικής επαρχίας Φουκουόκα, είχε ανοίξει το ασυνήθιστο παγοδρόμιο στις 12 Νοεμβρίου με στόχο την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. 

Ωστόσο πολύ γρήγορα το concept κρίθηκε καταστροφικό, με έλλειψη ηθικής. «Ακούστηκαν φωνές που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι αυτό το πάρκο» πριν την υλοποιήσουμε, εξήγησε σήμερα ο εκπρόσωπος της εταιρίας, Κόζι Σιμπάτα διευκρινίζοντας ότι «τα φτωχά ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση όταν αγοράστηκαν».

Το Space World, που χαρακτηρίζεται «θεματικό πάρκο για ό,τι έχει σχέση με το διάστημα» από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, εγκαινίασε το «Freezing Port» με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή. 

Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα στον πάγο σε διάφορες περιοχές του πάρκου. Επίσης ένα μέρος του πάρκου είχε μεγεθυμένες φωτογραφίες μεγαλύτερων ψαριών –όπως οι καρχαρίες-φάλαινες– ορισμένα από τα οποία έμοιαζαν αληθινά.

Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μια εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από σιντοϊστή ιερέα. «Την είχαμε σχεδιάσει» πριν από τη θύελλα των αντιδράσεων, τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, ο Τοσίμι Τακέντα.