Ινδία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας βρεφών | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Νοεμβρίου 2016, 18:11 28 Νοεμβρίου 2016, 18:11

Διεθνές δίκτυο εμπορίας βρεφών εξαρθρώθηκε στην Ινδία.

Δέκα βρέφη, όλα κάτω του 1 έτους, βρέθηκαν την Παρασκευή σε ένα ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκης που ανήκει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, στη συνοικία Νότια 24 Παργκάνας της Δυτικής Βεγγάλης. Σε μια άλλη επιδρομή, στη γειτονική συνοικία Βόρεια 24 Παργκάνας, εντοπίστηκαν τα λείψανα δύο μωρών στα γραφεία μιας άλλης οργάνωσης η οποία λειτουργεί ως κέντρο υιοθεσιών.

Στις 21 Νοεμβρίου είχαν βρεθεί άλλα τρία νεογέννητα μέσα σε χαρτοκιβώτια από μπισκότα, στην κλειδωμένη αποθήκη ενός νοσηλευτικού ιδρύματος όπου πηγαίνουν οι γυναίκες για να γεννήσουν ή για να κάνουν άμβλωση.

Ο Ρατζές Κούμαρ, του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Δυτικής Βεγγάλης (CID), είπε ότι έχουν συλληφθεί 18 άνθρωποι που έπαιρναν τα παιδιά και τα πουλούσαν στην Ινδία και το εξωτερικό. «Πρόκειται για ένα τεράστιο δίκτυο μη κυβερνητικών οργανώσεων, ιατρείων, γιατρών και μεσαζόντων που ασχολούνταν με παράνομες υιοθεσίες και διακίνηση βρεφών» είπε ο Κούμαρ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ανύπαντρα κορίτσια και γυναίκες που επισκέπτονταν τις κλινικές για να κάνουν άμβλωση πείθονταν από το προσωπικό να γεννήσουν και να πουλήσουν το μωρό τους. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποια ήταν η «τιμή» των βρεφών, όμως οι τοπικές εφημερίδες αναφέρουν ότι οι μητέρες λάμβαναν 300.000 ρουπίες (4.380 δολάρια) αν γεννούσαν αγόρι και 100.000 ρουπίες (1.460 δολάρια) αν το μωρό τους ήταν κορίτσι.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το κύκλωμα έκλεβε τα νεογέννητα αφού προηγουμένως το προσωπικό των κλινικών έλεγε στις μητέρες ότι γεννήθηκαν νεκρά. Σε κάποιες γυναίκες μάλιστα, για να τις πείσουν, έδωσαν νεκρά μωρά άλλων γονιών.

Τα βρέφη τοποθετούνταν σε χαρτοκιβώτια μπισκότων και στέλνονταν σε οίκους ευγηρίας και άλλα ιδρύματα, όπου και παρέμεναν μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας τους.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες κλινικών, μαίες, γιατροί, διευθυντές φιλανθρωπικών οργανώσεων και δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι πλαστογραφούσαν τα έγγραφα υιοθεσίας.