Διεθνή

Ολλανδία: Πρώτο σε δημοσκόπηση το κόμμα του Βίλντερς

Ολλανδία: Πρώτο σε δημοσκόπηση το κόμμα του Βίλντερς
Το PVV αυτή τη στιγμή έχει 12 έδρες στην κάτω βουλή της χώρας και ο Βίλντερς δικάζεται με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους.

Πρώτο σε δημοσκόπηση εμφανίζεται το ακροδεξιό ολλανδικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Maurice de Hond, εάν διεξάγονταν εκλογές αυτή την εβδομάδα, το PVV θα ανακηρυσσόταν πρώτο κόμμα στην Ολλανδία με 33 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 150.

Το PVV αυτή τη στιγμή έχει 12 έδρες στην κάτω βουλή της χώρας και ο Βίλντερς δικάζεται με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους

“Η δίκη του Βίλντερς ενίσχυσε τη θετική εκλογική τάση του PVV, η οποία καταγράφεται μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ” στις αμερικανικές εκλογές, εξήγησε το ινστιτούτο.

Ο Βίλντερς αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή υποσχέθηκε “λιγότερους Μαροκινούς” στην Ολλανδία στη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Χάγη μετά τις περιφερειακές εκλογές του Μαρτίου του 2014.

“Αν με κρίνετε ένοχο, κρίνετε ένοχους τους μισούς Ολλανδούς”, τόνισε ο Βίλντερς στο δικαστήριο. Η εισαγγελία έχει ζητήσει να επιβληθεί στον ακροδεξιό πολιτικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στις 9 Δεκεμβρίου.

 Σημειώνεται ότι οι Ολλανδοί θα κληθούν στις κάλπες τον Μάρτιο για τις βουλευτικές εκλογές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments