Η Άμπερ Χερντ σε εκστρατεία κατά της ενδοοικογενειακής βίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Νοεμβρίου 2016, 21:20

Υπήρξε θύμα κακοποίησης από τον σύζυγο της και ως τέτοια η Άμπερ Χερντ μιλάει ανοιχτά για την εμπειρία που βίωσε ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας, σε μια εκστρατεία που θέλει να αφυπνίσει και να οπλίσει με κουράγιο τις γυναίκες θύματα της οργής εναντίον τους.


«Συμβαίνει σε τόσες πολλές γυναίκες. Όταν αυτό συμβαίνει στο σπίτι σου, πίσω από κλειστές πόρτες, με κάποιον που αγαπάς, δεν είναι τόσο απλό», ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός σε video που αναρτήθηκε στο Facebook από το ‘project GirlGaze’ στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της κακοποίησης των γυναικών από κοντινά τους πρόσωπα.


«Πως συμβαίνει σε μένα; Είμαι δυνατή, έξυπνη, δεν είμαι θύμα. Υποθέτω ότι αισθάνεσαι μεγάλη ντροπή όταν συνδέεσαι με την ετικέτα του θύματος» τόνισε.


Η Άμπερ Χερντ υπογράμμισε ότι ο μόνος τρόπος για να γίνουν βήματα προς την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας είναι αν οι γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βγουν δημόσια και μιλήσουν για την εμπειρία τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Fox News.


Ως γυναίκα που βρίσκομαι στη δημόσια σφαίρα, έχω μια μοναδική ευκαιρία να υπενθυμίσω σε άλλες γυναίκες ότι τα πράγματα δεν πρέπει να είναι έτσι. Δεν χρειάζεται να είστε μόνες σας. Δεν είστε μόνες και μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό» αναφέρει στο video η ηθοποιός.


«Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε για αυτά τα ζητήματα. Ο μόνος τρόπος για να αισθάνονται οι άνθρωποι άνετα και να προχωρούν προς τα εμπρός, να υψώνουν τις φωνές τους και να στέκονται όρθιοι για τον εαυτό τους, είναι να αλλάξουμε το ισχύον σύστημα που τους κρατά σιωπηλούς».


Μιλήστε. Υψώστε τη φωνή σας. Η φωνή σας είναι το πιο ισχυρό πράγμα. Δεν μπορούμε πλέον, να αποδεχόμαστε τη σιωπή» υπογράμμισε η Χερντ.


Η ηθοποιός ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, όπως επίσης και για τον τρόπο, με τον οποίο καλύπτουν το θέμα τα ΜΜΕ και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία να γίνει η συζήτηση για τη βία κατά των γυναικών, δημόσια.


Η Άμπερ Χερντ πρόσφατα οριστικοποίησε το διαζύγιο της από τον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ, μετά από μία μακρά και επεισοδιακή νομική μάχη, στην οποία η 30χρονη ηθοποιός υποστήριξε ότι ο σύζυγος και συνάδελφός της την κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά. Το ζευγάρι χώρισε με διακανονισμό και ο Ντεπ δέχτηκε να καταβάλει 7 εκατομμύρια δολάρια για αποζημίωση και δικηγορικά έξοδα.


Ο Τζόνι Ντεπ αρνήθηκε επίμονα τους ισχυρισμούς περί ενδοοικογενειακής βίας ή κακής συμπεριφοράς στη διάρκεια εκδίκασης του διαζυγίου.