Μedia

Τα γαλλικά media για τη μεγάλη νίκη του Φιγιόν

Τα γαλλικά media για τη μεγάλη νίκη του Φιγιόν
Εκτενείς θετικές αναφορές για το 62χρονο πολιτικό από το σύνολο του γαλλικού Τύπου.

Όπως αναμενόταν, η μεγάλη νίκη του Φρανσουά Φιγιόν στις εσωκομματικές εκλογές της κεντροδεξιάς για το χρίσμα του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές του 2017 είναι το πρώτο θέμα στον εγχώριο Τύπο της χώρας.

“Στόχος το Ελιζέ” τιτλοφορεί η Figaro, εννοώντας το προεδρικό μέγαρο. Έχει στο πρωτοσέλιδό της έναν Φιγιόν θριαμβευτή με τα χέρια ψηλά και πράγμα σπάνιο…ελαφρά χαμογελαστό.

“Όλο δεξιά” υπογραμμίζει η Le Parisien με τον νικητή Φιγιόν να έχει το χέρι στην καρδιά.

“Η λεπίδα της ουσίας” λέει η La Croix καλώντας με το στο κύριο άρθρο της για “Συσπείρωση”.

“Η ρήξη Φιγιόν” τονίζει η Opinion, ενώ στο πρωτοσέλιδο της Liberation όπου κυριαρχεί η φιγούρα του Φιντέλ Κάστρο, η είδηση της νίκης δίνεται με τον τίτλο : “Φρανσουά Φιγιόν λίντερ Μάξιμο”.

Με την εκλογή Φιγιόν, τα τέσσερα και πλέον εκατομμύρια των Γάλλων που ψήφισαν, έδειξαν ξεκάθαρα την προτίμησή τους για ένα «ριζοσπαστικά φιλελεύθερο πρόγραμμα» όπως ο ίδιος ο Φρανσουά Φιγιόν το παρουσίασε στην τελευταία τηλεμαχία.

Ένα πρόγραμμα που φέρνει ένα είδος ρήξης με την κλασική γαλλική δεξιά.

“Με την απόρριψη τον Αλέν Ζιπέ η γαλλική δεξιά σηματοδοτεί με λαμπρότητα τη θέλησή της να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας συντηρητικής επανάστασης αλά γαλλικά, που να ανταγωνισθεί την εθνική επανάσταση που ετοιμάζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο” υπογραμμίζει η Λιμπερασιόν. “Με μια εκστρατεία συνεκτική, επίμονη και ασυμβίβαστη, ο Φρανσουά Φιγιόν καταγράφει μια ιστορική στροφή” προσθέτει στο κύριο άρθρο που τιτλοφορεί άλλωστε “Στροφή”.

Μετά τα τέσσερα και πλέον εκατομμύρια των εκλογέων της δεξιάς και του κέντρου, που κατάφερε να πείσει ο Φρανσουά Φιγιόν, θα έχει τον ερχόμενο Μάϊο να πείσει τα πάνω από 40 εκατομμύρια που αποτελούν το εκλογικό σώμα των Γάλλων. Ετσι ένα νέο δύσκολο κεφάλαιο δουλειάς για τον Φρανσουά Φιγιόν, μόλις τώρα αρχίζει.

“Ο νέος δυνατός άνδρας της δεξιάς θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να αναδιοργανώσει το κόμμα, που είναι δικτυωμένο από τους πιστούς του Σαρκοζί” υπογραμμίζει η Le Monde. “Θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τους κεντρώους και να προχωρήσει στην οργάνωση της νέας εκστρατείας όχι μόνο για την προεδρική του Μαΐου αλλά και για τις βουλευτικές που θα ακολουθήσουν στις 11 και 18 Ιουνίου 2017, ορίζοντας τους εκπροσώπους στις εκλογικές περιφέρειες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments