Οικονομία

Μοσκοβισί: Συμφωνία πριν το Eurogroup

Μοσκοβισί: Συμφωνία πριν το Eurogroup
Ο Επίτροπος τάχθηκε υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

“Είμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο Eurogroup, μια μέρα μετά το ιταλικό δημοψήφισμα και τις εκλογές στην Αυστρία. Αυτό πρέπει να είναι η αρχή για παγκόσμια συμφωνία για την Ελλάδα”, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο ελληνοαμερικανικό συνέδριο.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, “πρέπει να φτάσουμε προηγουμένως σε Staff Level Agreement που θα μας επιτρέψει να εξετάσουμε θετικά το θέμα του χρέους και να βρούμε λύσεις πριν το τέλος του έτους”.

“Γνώμη μου είναι ότι δεν είμαστε μακριά. Μπορεί να γίνει” τόνισε και ξεκαθάρισε ότι θεωρεί “«κρίσιμο να μείνει και το ΔΝΤ στο παιχνίδι”.

“Aπό τα ραντεβού μου σήμερα καταλαβαίνω ότι όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί, γιατί όλοι έχουμε κρίσιμο ρόλο να παίξουμε.

Η Ελλάδα πέρασε δύσκολες στιγμές αλλά και αναγκαία προσαρμογή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί και προσέθεσε:.

“Αλλά πρέπει να πω στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ”.

​Ο Ευρωπαίος επίτροπος μίλησε για την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να μην υπάρξει επιστροφή σε μη βιώσιμες πολιτικές και πρακτικές της προ κρίσης εποχής. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην εργατική νομοθεσία ώστε να διασφαλίζεται η δημιουργία θέσεων εργασίας.

 Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρχει “σταθερή οικονομική διακυβέρνηση και αποτελεσματική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων”, ώστε να εξασφαλιστεί η ανάκαμψη και η ευημερία στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα. Υποστήριξε παράλληλα, πως είναι είναι τέσσερα τα στοιχεία τα οποία είναι βασικά για την εξασφάλιση της ευημερίας.

 Πρόκειται για την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, τη συνεισφορά όλων (με αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη διασφάλιση της δίκαιης κατανομής των βαρών), την κυριότητα του προγράμματος από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, αλλά και την ενεργό συμμετοχή στο ευρωπαϊκό μέλλον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments