Αθλητισμός

Απίστευτο ξέσπασμα Φυλακούρη για τον Παναθηναϊκό!

Απίστευτο ξέσπασμα Φυλακούρη για τον Παναθηναϊκό!
Ο Τότης Φυλακούρης ξεσπά για την φετινή εικόνα του Παναθηναϊκού: Ποιο λάθος χρεώνει στον Αλαφούζο και γιατί τα... χώνει σε Στραματσόνι, Ζιλμπέρτο, Σαραβάκο. Μια συνέντευξη - χείμαρρος!

​Τίμησε το τριφύλλι όσο λίγοι και ακόμα και τώρα όποτε μιλάει για τον Παναθηναϊκό η ψυχή του πονάει. Ο Τότης Φυλακούρης για μια δεκαετία (1965-1975) ήταν πράσινος και αγωνίστηκε με το τριφύλλι στο στήθος σε περισσότερα από 200 παιχνίδια…

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό τέσσερα πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1971, ενώ έχει κάτσει και στον πράσινο πάγκο όποτε χρειάστηκε ως προπονητής.

Ο αγαπημένος Τότης των φιλάθλων του Παναθηναϊκού αγαπάει την ομάδα όσο λίγοι και δεν μπορεί να την βλέπει να παραπαίει και για αυτό ξεσπάει μέσω του SDNA. Σε ποιον ρίχνει ευθύνες, σε ποιον δεν ρίχνει, τι προτείνει, τι φταίει αλλά και επικές ατάκες που θα συζητηθούν! Απολαύστε τον…

Καλησπέρα κύριε Φυλακούρη. Έχετε δει φέτος τον Παναθηναϊκό σε πολλά παιχνίδια. Κάντε ένα γενικό σχόλιο για την ομάδα…

«Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε τίποτα. Εμείς οι παλιοί Παναθηναϊκοί και ο φίλαθλος κόσμος δεν μπορούμε να βλέπουμε την ομάδα έτσι. Δεν δικαιολογώ κανέναν από τους ποδοσφαιριστές. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, υπάρχει κίνδυνος αποσύνθεσης». 

Πιστεύετε ότι φταίει και ο Αλαφούζος;

«Δεν ρίχνω καμία ευθύνη στον Αλαφούζο, επειδή είναι μόνος του». 

Τι λείπει από τον Παναθηναϊκό;

«Λείπουν 1-2 άνθρωποι να βρεθούν στα αποδυτήρια και να επαναφέρουν την τάξη. Να μπουν μέσα στα αποδυτήρια και να είναι μάγκες. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ψυχολογικό. Να μπει κάποιος και να τους πει πως εδώ είμαστε και προχωράμε όπως παλιά. Δεν υπάρχει ούτε αρχηγός, ούτε υπαρχηγός, ούτε τίποτα». 

«Το μοναδικό λάθος του Αλαφούζου είναι ότι όποιος προπονητής έρχεται του δίνει τα κλειδιά. Ο άνθρωπος (σ.σ. Αλαφούζος) είναι μόνος του και θέλει βοήθεια. Δίνει τα λεφτά του, είναι πανέξυπνος και θέλει βοήθεια. Τον Αλαφούζο δεν τον γλείφω, αλλά του βγάζω το καπέλο. Έχει τέσσερις ανθρώπους δίπλα του που δεν κάνουν τίποτα. Δεν θέλω να πω ονόματα, όλοι τους ξέρουμε».

Σε ποιους αναφέρεστε;

«Ενας είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Είναι παγκοσμίου φήμης, αλλά τι κάνει; Έχει μπει στα αποδυτήρια; Δεν το κάνει. Ο άλλος είναι ο Σαραβάκος που είναι φίλος μου και τον αγαπώ πολύ, αλλά δεν μπορεί να επέμβει επειδή δεν του έχει δώσει το δικαίωμα ο Αλαφούζος. Ο Σιωπήλης και ο Κωνσταντίνου είναι αντιπρόεδροι αλλά δεν κάνουν τίποτα. Όλοι αυτοί πρέπει να βοηθήσουν στα αποδυτήρια. Παίζουν με τα παιδάκια του Πανιωνίου, ερασιτέχνες παίκτες και ήταν σαν να παίζει Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός».

Είχατε παλιά αναλάβει τις Ακαδημίες του Παναθηναϊκού και πλέον οι πράσινοι δεν βγάζουν παίκτες. Γιατί;

«Όταν ήμουν εγώ με τον Σπύρο Λιβαθηνό στις Ακαδημίες είχαμε βγάλει 17 επαγγελματίες παίκτες. Τώρα πόσοι βγαίνουν; Χθες, έπαιζε στο Καραϊσκάκη η Κέρκυρα με τον Ολυμπιακό και υπήρχαν δικοί μας παίκτες. Ο Σιόντης, ο Γεωργίου, ο Ζαραδούκας… Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον παίκτες από τις Ακαδημίες».

«Ποια Παιανία; Πλάκα κάνουμε; Δεν φταίει η Παιανία, φταίει πως ο Παναθηναϊκός έχει 15 σκάουτερ και δεν πάει κανείς να παρακολουθήσει αγώνες. Εγώ πήγαινα και έβλεπα αγώνες στην Καστοριά και στη Θεσσαλονίκη. Είχα φέρει τον Απόστολο Βέλλιο με 120.000 και ο Αντωνίου έλεγε δεν τον θέλουμε. Τώρα πόσο κοστίζει ο Βέλλιος; Αυτά είναι πράγματα που δεν τα ξέρει ο κόσμος. Είμαι Παναθηναϊκός και τον πονάω».

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει και πολλούς Έλληνες…

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να βάζουμε τον Κουτρουμπή που φαίνεται πως το παιδί έχει κουραστεί. Δεν ξέρει με ποια τακτική θα παίξει η ομάδα. Κατεβαίνουμε στο γήπεδο και όλοι ξέρουν τι να περιμένουν από τον Παναθηναϊκό».

Άρα για την αγωνιστική εικόνα φταίει και ο Στραματσόνι;

«Έβλεπα το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη και ο Στραματσόνι ήταν κλεισμένος κάτω από το κουβούκλιο για να μην βραχεί. Βγες έξω αγόρι μου να σε φάει το κρύο. Βγες από το κουβούκλιο. Βγήκε μόνο για να πανηγυρίσει το γκολ. Πανηγύρισε επειδή ισοφαρίσαμε με τον Πανιώνιο. Απίστευτο… ».

Τι θα λέγατε στους παίκτες του Παναθηναϊκού;

«Που είναι η ψυχή; Είστε επαγγελματίες και δεν πληρωθήκατε για ένα μήνα. Και τι έγινε; Ενα μηνιάτικο δικό τους, ήταν όσους μισθούς πήρα σε 10 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Εγώ από τότε που έφυγα από τον Παναθηναϊκό δεν έχω δουλέψει αλλού. Περιμένω να μου έρθει η ευκαιρία να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Με ζητάνε ομάδες και δεν πηγαίνω επειδή είμαι άρρωστος Παναθηναϊκός. Θα τους έκανα να βάζαμε τα φασολάκια στη σειρά και θα τους έλεγα πως έχουν τα πράγματα. Στρατιωτάκια στη σειρά θα τους είχα. Θα τους έλεγα πως από σήμερα είστε υπόλογοι εσείς. Από σήμερα, τελειώσατε. Παίζετε για τον Παναθηναϊκό, τον κόσμο και τη διοίκηση. Δεν γίνεται να πηγαίνουν 4.000 στην Ολλανδία και να σας βλέπουν να χάνετε την μπάλα από 18χρονα».

Δεν ρίχνεται ευθύνες στον Στραματσόνι…

«Να του πουν πως είναι ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό και πρέπει να δείξει κάτι. Να τον πιάσουν και να του πουν δείξε έργο. Η πειθαρχία δεν είναι καλή. Όλα προέρχονται από τα αποδυτήρια. Πρέπει όλοι να καταλάβουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Αστον Φυλακούρη, ας πάει άλλος να τους τα πει στα αποδυτήρια. Να μπουν δύο άτομα δυνατά και να είναι αποδεκτοί από την εξέδρα. Να τους σέβονται οι παίκτες και να ξέρουν από μπάλα». 

Τι συμβαίνει και δεν μπορούν να αποδώσουν οι παίκτες;

«Οπως είπα και πριν είναι ψυχολογικό το πρόβλημα. Δεν έχουν ελευθερία κινήσεων και πρέπει να σφίξουν τα λουριά στα αποδυτήρια».

Ο φετινός Παναθηναϊκός έκανε και πολλά αρνητικά ρεκόρ στην Ευρώπη. Εσείς έχετε παίξει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών με το τριφύλλι στο στήθος, πονάει η ψυχή σας βλέποντας να τον έχει περάσει και ο Αστέρας Τρίπολης στο ranking;

«Είμαι στον Παναθηναϊκό από 10 ετών. Ο Παναθηναϊκός δεν χάνει ποτέ το όνομα του στην Ευρώπη. Θα είμαστε για πάντα πρεσβευτές στην Ευρώπη. Πήγα πρόσφατα στην Ισπανία και με αναγνώριζαν. Απλά έχουμε μια πτώση την τελευταία πενταετία».

Με το μάντρωμα συμφωνείτε;

«Ναι συμφωνώ. Να είναι προσωρινό το μάντρωμα και κανονικό. Όχι να πηγαίνουν θηλυκά στο ξενοδοχείο ή να λένε οι παίκτες πως πάμε απέναντι στο περίπτερο να πάρουμε τσιγάρα. Όταν κλεινόμασταν εμείς στο ξενοδοχείο δεν ακουγόταν κιχ. Ακόμα και παίκτες που σπούδαζαν όπως ο Καμάρας δεν έλεγαν τίποτα. Κανείς δεν ξέφευγε και κανείς δεν έκανε παράπονο. Αγαπάγαμε την ομάδα. Μόνο ο Δομάζος πήγαινε στο μαγαζί του και επέστρεφε στις 14:00. Ναι να τους μαντρώσουν! Ποιοι, όμως, θα είναι από πάνω τους να τους επιβλέπουν;».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments