Αθλητισμός

Τα επικά ξεσπάσματα των προπονητών! (vids)

Τα επικά ξεσπάσματα των προπονητών! (vids)
Από το “cazzo” του Μαλεζάνι και το “θάνατος” του Αναστασιάδη, μέχρι το “θα τον σκοτώσω” του Μπάγεβιτς, τα... γαλλικά του Γκατούζο και το σόου του Αλέφαντου! Το ξέσπασμα του Βλάνταν Ίβιτς μας έδωσε την αφορμή να θυμηθούμε στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

​Ήττα σοκ -όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- του ΠΑΟΚ από τον Ατρόμητο, έκανε τον Βλάνταν Ίβιτς… έξω φρενών, προχωρώντας σε καταγγελίες άνευ προηγουμένου. Πόσες φορές άλλωστε έχουμε δει προπονητές να καταγγέλουν δημόσια ουσιαστικά ότι τον “τρύπησαν” οι ίδιοι οι παίκτες του; Κι όμως ο Σέρβος τεχνικός δεν δίστασε να αφήσει σαφή υπονοούμενα μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, λέγοντας ευθέως: “Ή εγώ, ή αυτοί…”. 

Το ξέσπασμα του Ίβιτς μας έφερε στη μνήμη ανάλογες στιγμές που οι προπονητές των ελληνικών ομάδων τα… έσπασαν με δημόσιες δηλώσεις τους… 

Το… cazzo του Μαλεζάνι

Στην ιστορία έχει μείνει το ξέσπασμα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ, με τα… cazzo να φεύγουν ανεξέλεγκτα: «Είμαι εδώ 24 ώρες τη μέρα, κάθε γαμ… μέρα. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αισθανθήκαμε σαν εγκληματίες. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί οι παίκτες δουλεύουν με αγάπη. Δεν πρέπει να μου φέρεστε έτσι. Δεν υπάρχει σεβασμός. Είναι γαμ… ζούγκλα. Γιατί υπάρχουν γέλια; η ειρωνεία δεν είναι κάτι σωστό. Πρέπει να ευχαριστούμε τον Γ. Βαρδινογιάννη. Δεν είμαι γαμ… να γλείφω». 

Γκατούζο: «Να πάνε να γαμ@@@»!

Αξέχαστο φυσικά έμεινε και το ξέσπασμα του Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη νίκη του ΟΦΗ επί του Ατρομήτου πριν δύο χρόνια, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν έτοιμο να αποχωρήσει από το τιμόνι των Κρητικών. «Αυτοί οι τύποι που έγραψαν αυτά, δεν έχουν σεβασμό για εμένα που δεν είναι το πιο σημαντικό αλλά δεν σέβεται την Κρήτη και τον κόσμο του ΟΦΗ. Κάθε μέρα μιλάμε όσοι είμαστε στην ομάδα και αυτό λέμε ότι πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Το ξέρω ότι έχουμε προβλήματα αλλά πολλές ομάδες στην Ευρώπη δεν έχουν προβλήματα. Δεν μου αρέσει η δικαιολογία ότι δεν παίζει κάποιος παίκτης επειδή δεν έχει χρήματα. Να πάνε να γ@%$ούν. Έδιωξα δύο παίκτες επειδή δεν συμμορφώθηκαν με τους κανόνες. Μπορεί να είναι καλό γι αυτούς, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα μου. Δεν έχει σημασία που κατάγονται από την Κρήτη, ή από την Αφρική. Για όλους οι κανόνες είναι τα ίδια. Δεν επιτρέπω σε κανέναν και όλοι δουλεύουμε 13 ώρες και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν. Στην ζωή μου δεν πήρα κανένα δώρο και δεν μου χάρισε κανένας παίκτης. Εδώ και 2 μήνες μιλάω για αυτούς τους 2 παίκτες», είχε πει μεταξύ άλλων.

Ο Τούντορ και οι… μπαλαρίνες!

Μόλις ένα χρόνο πριν τον Βλάνταν Ίβιτς, ένας άλλος προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Ιγκόρ Τούντορ έβαλε κατά πάντων, μετά τη γκέλα του Δικεφάλου με τον Παναιτωλικό. «Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση, πήγαινε να κάνεις μπαλέτο. Πήγαινε για μπαλέτο, αυτή είναι η αλήθεια. Αν δεν μπορείς να παίξεις για τον ΠΑΟΚ, φύγει τότε και πήγαινε στη δεύτερη κατηγορία. Με εμένα πρώτο! Η ιστορία είναι απλή, όμως είναι εύκολο να λες ότι ο προπονητής πρέπει να βρει χημεία. Ποια γαμ@@@ χημεία; Συγγνώμη γι’ αυτό!»

Αναστασιάδης: «Θα πεθάνει όποιος…»!

Φυσικά στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα μπορούσε παρά να έχει περίοπτη θέση μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των Ελλήνων προπονητών, ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ήταν Φεβρουάριος του 2001 και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των νέων αποκτημάτων του Τριφυλλιού (Μπόατενγκ, Σεϊταρίδης, Ολισαντέμπε, Δασκαλάκης, Κουτελιέρης, Δάρλας), ακούστηκαν επικές ατάκες από το στόμα του Μακεδόνα τεχνικού: 

«Όποιος διανοηθεί να διαταράξει το κλίμα εκεί μέσα, θα πεθάνει. Θάνατος! Την ξέρετε τη λέξη; Θάνατος! Υπακοή σημαίνει ζωή…». 

Το σόου του Φάμπρι

Παραμένοντας σε πράσινο φόντο, αξέχαστα έχουν μείνει και τα λόγια του Ισπανού τεχνικού Φάμπρι, μετά την εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τον Πλατανιά τον Μάρτιο του ’13. 

«Από δω και στο εξής ο Παναθηναϊκός πρέπει να σβήσει τους παλιούς και να κάνει νέους. Να δει ποιοι απ’ αυτούς μπορούν να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα, γιατί αρκετοί δεν μπορούν. Δεν κερδίσαμε σήμερα γιατί δεν πετύχαμε γκολ. Όταν ένας παίκτης έχει μπροστά του το τέρμα και εκείνος αντί να βάλει γκολ πηγαίνει προς τα πίσω, δεν ξέρω αν θέλει πραγματικά να βάλει το γκολ. Είμαι πολύ στενοχωρημένος. Νομίζω ότι αυτοί που διοικούν πρέπει να αναλύσουν την κατάσταση. Να δουν ποιοι πρέπει να μείνουν. Να βαρέσουν γροθιά στο τραπέζι. Για την ιστορία του συλλόγου, για όσα σημαίνει ο σύλλογος και για τον κόσμο. Νομίζω ότι στον Παναθηναϊκό υπάρχουν παίκτες οι οποίοι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν σε αυτή την ομάδα παίκτες οι οποίοι να έχουν και αρχ@@@ για να μπορέσουν να φορούν αυτή τη φανέλα!», είχε πει.

Ο Μπάγεβιτς, η σφαίρα και το «θα τον σκοτώσω»!

Στην επιστροφή του στην ΑΕΚ μετά το πέρασμα από τον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς βρέθηκε στο στόχαστρο του κόσμου της ομάδας και δη των οργανωμένων. Τον Φεβρουάριο του 2003 μετά από αγώνα της Ένωσης με τον ΟΦΗ, ο νυν εκτελεστικός διευθυντής του Δικεφάλου είχε προβεί σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα, όταν άγνωστοι του έστειλαν σφαίρες στο σπίτι του! 

«Εγώ για αυτούς δεν φεύγω. Ειδικά τώρα τελευταία, που μου στέλνουν και μηνύματα. Θα τους στείλω κι εγώ ένα. Αν πειράξουν κάποιον από την οικογένειά μου, θα σκοτώσω πρώτα τον αρχηγό τους και μετά αυτόν που έκανε το κακό, αν τον βρω. Έρχονται γύρω από το σπίτι μου. Είναι πολύ βαρύ αυτό που γίνεται, Νίκος Γκούμας-πανώ αλλά δεν αντέχω άλλο. Μην τολμήσουν να πειράξουν την οικογένειά μου. Για εμένα, φυλακή δεν υπάρχει και το χειρότερο είναι ότι δεν σκέφτομαι ούτε τη ζωή μου. Τους στέλνω, λοιπόν, το μήνυμά μου, όπως έστειλαν αυτοί τη σφαίρα στο σπίτι μου. Να ξέρουν ότι εμένα μπορούν να με σκοτώσουν, αλλά για την οικογένειά μου θα δώσω και τη ζωή μου. Μόνο αν είμαι νεκρός δεν θα μπορώ να την υπερασπιστώ και να την προστατεύσω. Φεύγω αμέσως αν το αποφασίσει ο κόσμος και η διοίκηση, αλλά για αυτούς και τον αρχηγό τους όχι», είπε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Νίκος Αλέφαντος: One man show! 

Η ατάκα “Να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο” ακολουθεί… πιστά εδώ και χρόνια τη διαδρομή του Νίκου Αλέφαντου. Ηταν το 2004, Παναθηναϊκός κι Ολυμπιακός έμειναν στο 2-2 στη Λεωφόρο με τον διαιτητή Γιώργο Δούρο να αποβάλλει μόνο τον Τζιοβάνι στο επεισόδιο με τον Κυριάκο κι εν τέλει οι “ερυθρόλευκοι” με προπονητή τον Αλέφαντο έχασαν τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο από το Τριφύλλι. Λίγο καιρό αργότερα ο έμπειρος τεχνικός ήταν καλεσμένος της Έλλης Στάη και ζήσαμε… αυτό!

Τεν Κάτε σε δημοσιογράφους: «Δεν θα με διώξετε εσείς»!

Ακόμη ένα “πράσινο” ξέσπασμα ήταν αυτό του Χενκ Τεν Κάτε τον Οκτώβριο του 2009, μετά από αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, παρ’ ό,τι το Τριφύλλι νίκησε με 2-1. 

«Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί μια πίεση για την ομάδα, όχι για τα αποτελέσματα αλλά για τις εμφανίσεις… Πώς αλήθεια δημιουργήθηκε αυτή η ατμόσφαιρα; Μήπως από εσάς; Όλους σας αντιμετωπίζω με σεβασμό, αλλά δεν παίρνω τον ίδιο σεβασμό. Μερικοί είστε ασεβείς προς το πρόσωπό μου. Πέρυσι που παίζαμε καλά, λέγατε για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Τώρα που νικάμε και πηγαίνουμε καλά στην Ευρώπη, λέτε για την απόδοση που έχουμε. Πείτε μου ένα παιχνίδι που έχουμε κερδίσει από την τύχη ή ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Ονομάστε ένα. Υπήρξαν δημοσιεύματα για τον Εντόι, ο οποίος στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό σημείωσε δύο γκολ. Αυτός που έκανε τη συνέντευξη, να πάει στον Μέσι και στον Ροναλντίνιο και θα πάρει άλλες απαντήσεις. Σας έχω πει ότι είμαι νικητής και δεν παραδίνομαι. Μόνο ο Πατέρας που με σέβεται και τον σέβομαι μπορεί να με διώξει και όχι εσείς. Γεια σας…», είχε πει ο Ολλανδός τεχνικός. 

Νιόπλιας: «Μαλακιστήκαμε…»!

Και, μιας και μιλάμε για ΠΑΟΚ-Ατρόμητος, φυσικά δεν ξεχνάμε και την επική ατάκα του Νίκου Νιόπλια μετά τη μεγάλη νίκη των Περιστεριωτών επί του Δικεφάλου για τα πλέι οφ προ τον Ιούνιο του 2015. 

«Όταν ο κύριος Πανόπουλος είπε στον τελικό του Κυπέλλου, ότι τον ήπιανε, ενώ για τον Ατρόμητο θα έλεγα πως… μαλακιστήκαμε! Πληρώσαμε τα δικά μας λάθη. Κάναμε ένα μέτριο παιχνίδι σε αυτό του τουρνουά και το πληρώσαμε».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments