Γεύση

Γιαπωνέζικο cheesecake

Γιαπωνέζικο cheesecake
Είναι πιο ελαφρύ από το γνωστό σε όλους μας cheesecake, λιγότερο γλυκό και η υφή του είναι σχεδόν σαν αφρός.

Υλικά225 γραμμάρια τυρί κρεμώδες (τύπου Philadelphia)1/4 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα1/4 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο κομμένο σε κυβάκια1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη1/4 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι μαλακό5 μεγάλα αυγά1 κουταλάκι γλυκού baking powder1 κουταλάκι γλυκού βανίλια1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού1/4 κουταλάκι γλυκού κρέμα ταρτάρ ή λευκό ξύδι

ΕκτέλεσηΒάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό, στο ένα τρίτο της περίπου. Όταν πάρει μια βράση, το κατεβάζουμε από την φωτιά και από πάνω τοποθετούμε ένα μεγάλο μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Στο μπολ ρίχνουμε το τυρί, το γάλα και το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μισή ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, τους κρόκους των αυγών, τον χυμό του λεμονιού, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν αφράτα, μαζί με την κρέμα ταρτάρ ή λευκό ξύδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ με το υπόλοιπο μείγμα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά και αργά με μια σπάτουλα, για να μην χαλάσει το αφράτεμα των ασπραδιών. Σε ένα στρογγυλό βαθύ ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών περίπου, στρώνουμε λαδόκολλα ή αν δεν έχετε στρογγυλό ταψί χρησιμοποιήστε 2 φόρμες για κέικ και αδειάστε μέσα το μείγμα. (Προτιμήστε αλουμινένιες και όχι σιλικόνης για την συγκεκριμένη συνταγή). Τοποθετήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς στην μεσαία σχάρα και στην κάτω σχάρα μην ξεχάσετε να βάλετε ένα ταψάκι με νερό ώστε να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία για το cheesecake και να μην ξεραθεί. Ψήστε για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσό- καστανό χρώμα.Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ή μαρμελάδα ή ακόμα και σοκολατένια επικάλυψη αφού έχει κρυώσει πρώτα.

tipsΑρχικά το τυρί, το γάλα το βούτυρο και τα αυγά θα πρέπει να τα αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια ώρα πριν ξεκινήσουμε την συνταγή.Όσον αφορά το τυρί, προσέχουμε να μην μεταφέρουμε τα υγρά που τυχόν έχει στην συσκευασία του. Αν γίνεται το στραγγίζουμε πριν το χρησιμοποιήσουμε.Τα αυγά θα τα χωρίσουμε και θα χτυπήσουμε τα ασπράδια μαρέγκα. Η μαρέγκα πρέπει να είναι όσο πιο αφράτη γίνεται.Αντί για κρέμα ταρτάρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό ξύδι, μισό κουταλάκι του γλυκού.Το ψήσιμο γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία στους 150 με 160 βαθμούς στον αέρα, έχοντας τοποθετήσει το cheesecake στην μεσαία σχάρα και στην κάτω σχάρα ένα ταψάκι με νερό μέσα, ώστε να μην ξεραθεί το κέικ και να μην σπάσει η επιφάνεια του.Τέλος, όταν είναι έτοιμο, κλείνουμε την θερμοκρασία του φούρνου και τον ανοίγουμε, χωρίς όμως να βγάλουμε το κέικ για τα επόμενα 15 λεπτά, ώστε να αρχίσει να κρυώνει σταδιακά.Μετά τα 15 λεπτά το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε.Αν ακολουθήσετε αυτά τα μυστικά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει με το πιο ανάλαφρο cheesecake που δοκιμάσατε ποτέ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments