Διεθνή

Η ΕΚΤ έτοιμη να παρέμβει για το ιταλικό δημοψήφισμα

Η ΕΚΤ έτοιμη να παρέμβει για το ιταλικό δημοψήφισμα
Η Φρανκφούρτη τονίζει πως σε περίπτωση που επικρατήσει το "όχι" ο Ρέντσι θα παραιτηθεί. Για "επίσημο αίτημα από τη Ρώμη" κάνει λόγο η ΕΚΤ.

Ακόμα ένα μήνα κατά του Ματέο Ρέντσι έρχεται λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές στην Ιταλία και αυτή τη φορά η παρέμβαση για το δημοψήφισμα έρχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με διαρροή του Reuters, που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της ΕΚΤ, η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει την Ιταλία σε περίπτωση που προκληθεί αναταραχή στα ιταλικά κρατικά ομόλογα από τις αγορές. “Θα προχωρήσουμε σε αγορά των ομολόγων από την ΕΚΤ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, αν παραστεί ανάγκη για κάτι τέτοιο” είπε ο αξιωματούχος, που σημείωσε ακόμα πως “αν η Ιταλία θα ήθελε να παραταθεί το χρονικό διάστημα στήριξης από την ΕΚΤ θα πρέπει να καταθέσει επίσημο αίτημα βοήθειας”.

Ακόμα ο αξιωματούχος της ευρωτράπεζας προέβλεψε ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το “όχι” τότε το πιθανότερο σενάριο για τον πρωθυπουργό Ρέντσι θα ήταν να παραιτηθεί. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments