Ισραηλινές επιθέσεις στα υψίπεδα του Γκολάν | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Νοεμβρίου 2016, 03:15

Η ισραηλινή αεροπορία διεξήγαγε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα μια επιδρομή στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν μία ημέρα μετά την επίθεση που αποδόθηκε σε μια οργάνωση που συνδέεται με το ISIS στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

Ισραηλινοί στρατιώτες δέχθηκαν πυρά αυτόματων όπλων και όλμων από μέλη της Ταξιαρχίας των Μαρτύρων του Γιάρμουκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ. Κανείς στρατιώτης δεν τραυματίστηκε. Η ισραηλινή πλευρά απάντησε με πυρά της Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΟΗΕ, το οποίο οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν ως βάση για να εξαπολύσουν την επίθεσή τους, ενώ από την επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις τζιχαντιστές, πρόσθεσε ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαιρέτισε τους στρατιώτες που «απώθησαν με επιτυχία μια απόπειρα επίθεση στο σημείο που συγκλίνουν τα τρία σύνορα» του Λιβάνου, της Συρίας και του Ισραήλ.

Το 1981, το Ισραήλ προσάρτησε το τμήμα των υψιπέδων Γκολάν (1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα) που κατείχε από το 1967 και τον Πόλεμο των Έξι Ημερών. Η προσάρτηση αυτή δεν έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα που εξακολουθεί να θεωρεί ότι η περιοχή ανήκει στη Συρία. Περίπου 510 τετραγωνικά χιλιόμετρα παραμένουν υπό τον έλεγχο της Συρίας.