Ξεκίνησε ήδη την αποδόμηση του Obamacare o Τραμπ | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Νοεμβρίου 2016, 14:48

Έναν σφοδρό πολέμιο της μεταρρύθμισης του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης Obamacare, επέλεξε για υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα διορίσει στη θέση του υπουργού Υγείας τον Τομ Πράις, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Έχει εξαιρετικά προσόντα για να φέρει σε πέρας τη δέσμευσή μας να καταργήσουμε και να αντικαταστήσουμε την Obamacare για να δώσουμε σε όλους τους Αμερικανούς μια προσιτή κάλυψη υγείας», δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ανακοίνωση του.

Ο Τομ Πράις «είναι ένας σφοδρός αντίπαλος της σπατάλης της κυβέρνησης», σημειώνει η ομάδα που έχει συστήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος για τη μετάβασή του στην προεδρία.

«Υπάρχουν πολλά για να γίνουν ώστε να εξασφαλίσουμε πως έχουμε ένα σύστημα υγείας που λειτουργεί για τους ασθενείς, τις οικογένειες και τους γιατρούς», διαβεβαίωσε σύμφωνα με την ανακοίνωση ο 62χρονος Τομ Πράις.

Ο Ρεπουμπλικανός Πράις εκπροσωπεί την Τζόρτζια (νοτιοανατολικές ΗΠΑ) στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2004. Έχει εργασθεί επί 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως ορθοπαιδικός χειρουργός.

TAGS: