Ν. Κορέα: «Λυγίζει» υπό το βάρος του σκανδάλου η πρόεδρος Παρκ | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Νοεμβρίου 2016, 06:55

Ένα βήμα μακριά από την «έξοδο» της από την ηγεσία της Νοτίου Κορέας είναι η πρόεδρος της χώρας, Παρκ Γιουν-Χιέ, η οποία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) πως «η βουλή θα αποφασίσει για το μέλλον μου, για πιθανή μείωση της θητείας μου», μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος.


Οι διαδηλώσεις που συγκλονίζουν από την περασμένη εβδομάδα την Σεούλ αφορούν στην επιρροή που φαίνεται να ασκεί στην πρόεδρο η Τσόι Σουν -Σιλ, παλαιά συνεργάτης και σύμβουλος.


Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η Τσόι Σουν -Σιλ χρησιμοποιούσε την επιρροή της στην πρόεδρο για να εξασφαλίσει κεφάλαια για τις επιχειρήσεις της. Κατηγορείται επίσης για διασπάθιση δημόσιου χρήματος.


Πάντως, η αντιπολίτευση απέρριψε την «προσφορά» της προέδρου, θεωρώντας ότι πρόκειται για τέχνασμα ώστε να κερδίσει πολιτικό χρόνο.


«Πετά το μπαλάκι στο Κοινοβούλιο, ενώ θα μπορούσε απλά να παραιτηθεί» σχολίασε βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, για να εξηγήσει:


«Ζητά από το Κοινοβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την παραίτησή της, όταν γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μακρά συζήτηση για το πότε θα γίνουν νέες προεδρικές εκλογές και να καθυστερήσουν τα πάντα».


Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν ότι ουσιαστικά η πρόεδρος πετά το μπαλάκι στη Βουλή, καθιστώντας τους βουλευτές συνένοχους στην όλη διαδικασία που θα είναι μακρά και ενδεχομένως άκαρπη.