Διεθνή

Νέος σωβινισμός Ερντογάν κατά της σημαίας της Κύπρου

Νέος σωβινισμός Ερντογάν κατά της σημαίας της Κύπρου
"Οι Ελληνοκύπριοι θα καταλάβουν πως η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική" είπε ο Τούρκος πρόεδρος, για πρώτη φορά μετά το "πάγωμα" των συνομιλιών Ανασταασιάδη - Ακιντζί στην Ελβετία.

Σε ένα ακόμα παραλήρημα σωβινισμού προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, όταν και κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην 7η Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τη χρήση της κυπριακής σημαίας στις πρόσφτες συνομιλίες στο Μον Μπελεράν της Ελβετίας μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδει στο κυπριακό sigmalive.com, “η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καταλάβει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα καταλάβει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο ελληνική” είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε, επικρίνωντας τη χρήση της κυπριακής σημαίας, λέγοντας πως δείχνει όλο το νησί κι έτσι δίνει την εντύπωση ότι η Κύπρος είναι μόνο ελληνική”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία. Εσύ είσαι η Διοίκηση Νότιας Κύπρου και στα βόρεια υπάρχει η Τουρκική Δημοκρατία. Θα το καταλάβουν, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο”.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μάλιστα ότι ο στόχος των Ε/κ είναι να πάρουν όλη την Κύπρο και η Τουρκία να μην ανακατευτεί πουθενά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments