Διεθνή

Ο ISIS πίσω απο την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο

Ο ISIS πίσω απο την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο
Σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άμακ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξε χθες ένας Σομαλός φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Οχάιο, σύμφωνα με το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Άμακ.

Χθεςο σομαλός φοιτητής έσπειρε τον τρόμο στην πανεπιστημιούπολη, χρησιμοποιώντας ένα χασαπομάχαιρο και ένα αυτοκίνητο προκειμένου να τραυματίσει περαστικούς.

​Ο δράστης τραυμάτισε 11 ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο νεαρός “πραγματοποίησε την επιχείρησή του ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα που απηύθυνε το Ισλαμικό Κράτος προς τους υποστηρικτές του προκειμένου να στοχοθετήσουν πολίτες χωρών του διεθνούς συνασπισμού” που πολεμά τους τζιχαντιστές στο Ιράκ και τη Συρία, επισήμανε μια ανώνυμη “πηγή” στο πρακτορείο Άμακ.

“Γύρω στις 09.52 τοπική ώρα (17.52 ώρα Ελλάδας) ένας ύποπτος άνδρας έστριψε με το όχημά του στην 19η οδό Ουέστ με κατεύθυνση την λεωφόρο Κόλετζ και τραυμάτισε περαστικούς. Εξήλθε του οχήματός του και χρησιμοποίησε ένα χασαπομάχαιρο για να τραυματίσει περαστικούς” διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του πανεπιστημίου Κρεγκ Στόουν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Αστυνομικός άνοιξε πυρ και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments