Διεθνή

Τραγωδία στους αιθέρες: Στους 76 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία

Τραγωδία στους αιθέρες: Στους 76 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στην Κολομβία
Μόλις στους 5 οι επιζώντες, μεταξύ των οποίων και τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Στο αεροσκάφος επέβαινε η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense Real. Συναγερμός σε όλα τα νοσοκομεία της περιοχής. Άγνωστες ακόμα οι αιτίες της συντριβής. Κακοκαιρία ή έλλειψη καυσίμων;

Ακόμη μία τραγωδία στους αιθέρες προκαλεί παγκόσμιο σοκ! 76 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή αεροσκάφους στην κεντρική Κολομβία, το οποίο μετέφερε 81 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένης και μίας ποδοσφαιρικής ομάδας από την Βραζιλία. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο επιβεβαιωμένος αριθμός των επιζώντων ανέρχεται σε 5, μεταξύ των οποίων και τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση. Ανάμεσα στα άτομα, που έχουν διασωθεί, είναι και δύο μέλη της βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας, Σαπικοένσε.

Σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου Χοσέ Μαρία Κόρδοβα του Μεντεγίν, το αεροσκάφος που συνετρίβη, είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου για βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματα, το οποίο ελήφθη από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου. 

Προς το παρόν, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τα αίτια της συντριβής, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ορισμένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως το αεροσκάφος ξέμεινε από καύσιμα.

Πάντως, η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να διακοπούν οι επιχειρήσεις διάσωσης στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος επέβαινε η βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική ομάδα Chapecoense Real, που ταξίδευε στην Κολομβία για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μεντεγίν. Νωρίτερα μάλιστα, τα μέλη της ομάδας είχαν ανεβάσει φωτογραφία στο twitter μέσα από το αεροπλάνο αλλά και video πριν από την επιβίβασή τους. 

«Επιβεβαιωμένο. Το αεροσκάφος CP2933 μετέφερε την ομάδα ChapecoenseReal. Οπως φαίνεται, υπάρχουν επιζώντες», έγραψε στο Twitter η αρχή του αεροδρομίου José Maria Cordova.

Η οδική πρόσβαση στο σημείο της συντριβής, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Μεντεγίν , δεν είναι δυνατή λόγω «των μετεωρολογικών συνθηκών», σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

«Όπως φαίνεται το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα», δήλωσε στο AFP ο Ελκίν Οσπίνα, δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Σέχα προσθέτοντας ότι σωστικά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου και τα ιατρικά κέντρα της περιοχής ετοιμάζονται να δεχθούν τους τραυματίες.

Δύο ελικόπτερα έχουν ήδη «σηκωθεί» για να ερευνήσουν από αέρος την περιοχή και να αναζητήσουν επιζώντες, ενώ όλα τα νοσοκομεία της περιοχής είναι σε «συναγερμό» για να αντιμετωπίσουν το τραγικό συμβάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments