Τα αιτήματα του ΣΕΒ προς τον Μοσκοβισί | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Νοεμβρίου 2016, 10:06

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) και βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος ήταν τα κύρια αιτήματα που ζήτησε ο ΣΕΒ από τον Πιερ Μοσκοβισί κατά την πρωινή συνάντηση τους την Τρίτη.


Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και μέλη του ΔΣ παρέθεσαν σήμερα πρόγευμα εργασίας στον Ευρωπαίο Επίτροπο, στα γραφεία του Συνδέσμου, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν και οι δυνατότητες προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων.


Σε δήλωσή του, ο κ. Φέσσας σημείωσε τα εξής: «Συναντηθήκαμε, σήμερα, με τον Επίτροπο κ. Μοσκοβισί, έναν σταθερό φίλο της χώρας μας και αρωγό της προσπάθειας για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και την επάνοδο της σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης. Αναφέραμε στον Επίτροπο πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία της χώρας να ολοκληρωθεί με επιτυχία η δεύτερη αξιολόγηση, που θα ανοίξει το δρόμο για θετικές εξελίξεις, όπως είναι η έναρξη του QE και οι διαδικασίες για την ελάφρυνση του χρέους. 


Επιπλέον, τονίσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός οδικού χάρτη για τη σταδιακή ελάφρυνση της υψηλής φορολογίας που έχουν επωμιστεί οι οργανωμένες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων. Ο ΣΕΒ έχει επεξεργαστεί μια δέσμη προτάσεων για την επανεκκίνηση των επενδύσεων και τη σταδιακή αλλαγή του ελληνικού παραγωγικού υποδείγματος» κατέληξε ο κ. Φέσσας.

TAGS: