Πολιτισμός

1η Art Thessaloniki -International Contemporary Art Fair

1η Art Thessaloniki -International Contemporary Art Fair
Μια νέα κλαδική έκθεση με αντικείμενο και «προϊόν» προώθησης τον πολιτισμό.

Μια νέα κλαδική έκθεση με αντικείμενο και «προϊόν» προώθησης τον πολιτισμό (αποκλειστικά τα εικαστικά), προσθέτει στην πολυσχιδή δραστηριότητά της η HELEXPO-ΔΕΘ, με την 1η Art Thessaloniki -International Contemporary Art Fair, που φιλοξενείται από το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης, 1 Δεκεμβρίου, στα περίπτερα 9 και 10 του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ .

Στην 1η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τον γκαλερίστα κ. Παντελή Τσάτση, που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, συμμετέχουν 25 γκαλερί από εννέα χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία), θα υπάρχουν 25 σταντ από μουσεία, ινστιτούτα, σχολές και Art Fairs, ενώ τιμώμενοι καλλιτέχνες θα είναι ο γλύπτης Θόδωρος και ο ζωγράφος Νίκος Σαχίνης, με ιδιαίτερη αναφορά στον καλλιτέχνη Μάριο Πράσινο.

Στην ιστορική σχέση που διατηρεί διαχρονικά η ΔΕΘ-Helexpo με τον πολιτισμό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εγκαινίων της 1ης Art Thessaloniki, επισημαίνοντας τη δυνατότητα δικτύωσης που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της νέας αυτής έκθεσης ανάμεσα στις ξένες γκαλερί και τους Έλληνες καλλιτέχνες.

«Ξεκινάει ένα τρένο με 25 γκαλερί και την επόμενη χρονιά θα χρειαστούμε κι άλλα βαγόνια» τόνισε από την πλευρά του αναφερόμενος στην Art Thessaloniki ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, κ. Παντελής Τσάτσης, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις , δήλωσε πως «πρόκειται για ένα σύγχρονο παζάρι τέχνης».Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της νέας κλαδικής έκθεσης -η πραγματοποίηση της οποίας είχε ανακοινωθεί προ διετίας αλλά οι οικονομικές αλλαγές -capital controls κα καθυστέρησαν την έναρξη της- «ήταν ένα όραμα, που ξεκίνησε από την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός είναι μοχλός εκκίνησης της οικονομίας καθώς τα έργα τέχνης αποτελούν συχνά -ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης- μια εναλλακτική μορφή επένδυσης». Ο κ. Τσάτσης επεσήμανε επίσης πως … «στρέψαμε το βλέμμα στην “αγορά” της Ανατολής, καθώς η Ευρώπη έχει μάλλον προβλήματα στον τομέα αυτό» ενώ αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη ανταλλαγών της έκθεσης και με τις ελληνικές γκαλερί, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας.

Η 1η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συνεργασία του δήμου Θεσσαλονίκης. 

infoΕγκαίνια: 1η Δεκεμβρίου, 8 μ.μ. Ωράριο λειτουργίας: Πέμπτη: 17:00-22:00, Παρασκευή: 14:00-21:00, Σάββατο-Κυριακή: 11:00-21:00 Είσοδος: 5 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments