Τεχνολογία

H Google τιμά την Αμερικανίδα Λουίζα Μέι Άλκοτ

H Google τιμά την Αμερικανίδα Λουίζα Μέι Άλκοτ
Η συγγραφέας του θρυλικού "Μικρές Κυρίες".

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Λουίζα Μέι Άλκοτ (Louisa May Alcott) έχει σήμερα την τιμητική της, και η Google της αφιερώνει το σημερινό της doodle, με αφορμή τα 184 χρόνια από τη γέννησή της.

Η Λουίζα Μέι Άλκοτ γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου του 1832 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Μαζί με τις τρεις αδελφές της εκπαιδεύτηκαν από τον πατέρα τους, τον φιλόσοφο και δάσκαλο Bronson Alcott. Η συγγραφέας πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Βοστόνη και στο Κόνκορντ, μεγάλωσε σαν την πρωταγωνίστριά της, την Τζόζεφιν Μαρτς, παίζοντας όπως τα αγόρια.

Η μικρή Λουίζα Μέι Άλκοτ είχε πάθος για τη γραφή, είχε πλούσια φαντασία και έλεγε ιστορίες στις αδελφές της. Έκανε θεατρικές παραστάσεις στον αχυρώνα του σπιτιού τους και συνήθως υποδυόταν την κακιά βασίλισσα.

Louisa May Alcott: Doodle για τη συγγραφέα του θρυλικού Little Women

Η καριέρα της Λουίζα Μέι Άλκοτ ξεκίνησε γράφοντας ποίηση και σύντομες ιστορίες σε περιοδικά. Σε ηλικία 22 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο, «Flower Fables» (Μύθοι λουλουδιών). Στη συνέχεια, έκανε βιβλίο τις επιστολές της που έστελνε στο σπίτι της, όταν δούλευε ως νοσοκόμα στον εμφύλιο πόλεμο, όπου αρρώστησε και έγραψε το βιβλίο «Ιστορίες νοσοκομείου».

Το 1867, ο εκδότης Thomas Niles της ζήτησε να γράψει ένα μυθιστόρημα για κορίτσια. Από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 1868, έγραψε το κλασικό μυθιστόρημα «Μικρές Κυρίες», βασισμένο σε προσωπικές της εμπειρίες. Έγραψε περισσότερα από 30 βιβλία. Άλλα έργα της είναι τα «Ένα ρομαντικό κορίτσι», «Μικροί κύριοι», «Τα αγόρια της Τζο», «Οι Μικρές κυρίες παντρεύονται», «Το παιδί του τσίρκου», «Τα οκτώ ξαδέρφια» και «Ένας Μεφιστοφελής του καιρού μας».

Στις 6 Μαρτίου του 1888 άφησε την τελευταία της πνοή, δυο ημέρες μετά από τον θάνατο του πατέρα της. Τάφηκε στο Κόνκορντ. Έχει διακριθεί ως συγγραφέας, αν και ονειρευόταν να γίνει ηθοποιός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments