Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις για τους «Ευνοούμενους του Μίδα» | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Νοεμβρίου 2016, 12:18

Στις 10 Δεκεμβρίου ολοκληρώνει τον κύκλο της η παράσταση «Οι Ευνοούμενοι του Μίδα», σε σκηνοθεσία/διασκευή/μετάφραση του Δημήτρη Δημόπουλου. Είναι η πρώτη φορά που μεταφέρεται στην ελληνική σκηνή το εξαιρετικό- αλλά λιγότερο γνωστό- έργο του Τζακ Λόντον. Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία, αφού αφορμή για τη συγκεκριμένη παράσταση είναι η συμπλήρωση του ενός αιώνα από το θάνατό του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα.

Η υπόθεση του έργου
Σικάγο, 1899. Ένας πολύ πλούσιος επιχειρηματίας λαμβάνει μία επιστολή από μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Οι Ευνοούμενοι του Μίδα». Τα μέλη της απαιτούν να εισπράξουν 20 εκατομμύρια δολάρια, έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία, διαφορετικά απειλούν ότι θα ξεκινήσουν να σκοτώνουν αθώα θύματα. Ο επιχειρηματίας επιλέγει να αγνοήσει την επιστολή, ανοίγοντας έναν κύκλο αίματος, τον οποίο δεν θα καταφέρει να κλείσει ακόμη και όταν θα βάλει τέλος στη ζωή του…
«Οι Ευνοούμενοι του Μίδα» είναι ένα αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο απέναντι στον καπιταλισμό, ένα έργο με αστυνομική πλοκή, νουάρ αισθητική, καυστικό χιούμορ που κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ένα κείμενο που γράφτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, όμως παραμένει ανησυχητικά επίκαιρο.
Οι Ευνοούμενοι του Μίδα σκοτώνουν αθώο κόσμο, χωρίς οίκτο ή ενοχή, και στρέφονται ενάντια στην κοινωνία που τους δημιούργησε θέτοντας ως βασικό ερώτημα: «Στο παρόν κοινωνικό περιβάλλον ποιος από εμάς θα επιβιώσει;».

Συντελεστές
Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία: Δημήτρης Δημόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Λίνα Καλπαζίδου, Συμεών Τσακίρης
Σκηνικά, κοστούμια: Ντέιβιντ Νεγρίν
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Φωτογραφίες: Artemis Schubet

info
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206 (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550
Παραστάσεις: Παρασκευή 2 και 9/12 και Σάββατο 3 και 10/12 στις 21:30
Προβολή και Επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου – We Will
Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος),10 € (προπώληση), € 7,00 (μειωμένο, ομαδικό) και € 5,00 (κάτοχοι κάρτας ΣΕΗ)

TAGS: