Αθλητισμός

Εξαργύρωση και…κόστος!

Εξαργύρωση και…κόστος!
Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για τα συμπεράσματα από τα παιχνίδια του ΑΡΗ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και την επόμενη μέρα.

Γεμάτη ήταν η μέρα για τον ΑΡΗ χθες. Γεμάτη από συμπεράσματα και για τον κόσμο του ΑΡΗ τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ. Θεωρώ ότι όσοι παρακολουθούν το blog θα έχουν αντιληφθεί ότι οι ομάδες παρουσιάζουν πάνω-κάτω αυτά που έχουμε πριγράψει σε προηγούμενα σημειώματά μας. Και όσον αφορά τα θετικά και όσον αφορά τα αρνητικά. Βλέποντας μετά από παιχνίδια το δάσος και όχι το δέντρο. Προσεγγίζοντας με ψυχρή λογική και πάντα λαμβάνοντας υπόψη και παραμέτρους αγωνιστικούς και μη που καλώς ή κακώς δεν είναι πάντα ευδιάκριτοι στην μάζα που λειτουργεί τις περισσότερες φορές με το συναίσθημα και με βάση το αποτέλεσμα.

Στον ΑΡΗ βέβαια λειτουργεί πολλές φορές και με βάση άλλες παραμέτρους, τις οποίες είχαν εξηγήσει στο σημείωμα μου περί αλλαγών στο μπάσκετ. Χθες ακόμα και ο προπονητής της ομάδας έκανε λόγο για αλλαγές. Είχα σημειώσει στο συγκεκριμένο blog ότι οι αλλαγές είναι μονόδρομος και επεσήμανα ότι ποιες ακριβώς θα είναι αυτές θα πρέπει να τις επιλέξει η διοίκηση. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν τίθεται θέμα προπονητή. Από την στιγμή,λοιπόν, που ο προπονητής παραμένει δεν υπάρχει καμία απολύτως ουσία να γράφω τι θα γινόταν αν θα έφευγε. Δεν με απασχολεί να γίνω αρεστός στο κομμάτι του κόσμου που θέλει να φύγει ο Πρίφτης. Με ενδιαφέρει η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Με ενδιαφέρει ο ΑΡΗΣ να κερδίσει την ΑΕΚ στον ημιτελικό του κυπέλλου και να διεκδικήσω ένα τρόπαιο. Με ενδιαφέρει να μη διασύρομαι εντός συνόρων από ομάδες με 5 φορές μικρότερο μπάτζετ και εκτός συνόρων να χάνω από σύνολα που στην Α1 θα πάλευαν για την παραμονή στην κατηγορία.

Από την στιγμή, λοιπόν, που ο Πρίφτης παραμένει τότε η διοίκηση θα πρέπει να πάει στην επιλογή της αλλαγής παικτών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Πρίφτης είπε ότι ο Μαρμπλ είναι…φυγόπονος. Αν κάποιος θέλει να…κρυφτεί μπορεί να το κάνει πίσω από το πονάει το…δάκτυλο του ποδιού και είναι τραυματίας. Εγώ δεν λέω ότι το παιδί το κάνει επίτηδες. Λέω ότι αν κάποιος παίκτης σε αυτόν τον ΑΡΗ με αυτές τις απαιτήσεις και αυτά τα προβλήματα τραυματισμών (Σανικίτζε, Καββαδάς) και ατά τα αποτελέσματα δεν έχει διάθεση να…πονέσει το δάκτυλό του που το…στραμπούληξε, τότε πολύ απλά δεν κάνει.

Και βέβαια περί Μαρμπλ δεν τα σημείωσα τώρα. Σε αντίθεση με τον Κάμινγκς που έχει δείξει αντίδραση και βοηθάει. Έχει προσπαθήσει, έχει παλέψει, προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα. Σε αντίθεση με τον Τζέκινς που αντιλήφθηκε ότι στον ΑΡΗ δεν μπορεί να…ξεκουράζεται με το πρώτο τσιμπιματάκι στους προσαγωγούς και πραγματικά προσφέρει, ο Μαρμπλ είναι ξεκάθαρο ότι είναι αλλού. Αν κάποιοι ξεγιελιέστε από δυο καλές εμφανίσεις στα 15 ματς, θα σας θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έχει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια στον ΑΡΗ (αν όχι το υψηλότερο) και ξεκάθαρα για μένα…δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Με τους μπεκενπάουντερς και τους χάμπουργκερς δυο τρίποντα μπορεί να βάλω και εγώ (ειδικά με τους χάμπουργκερ…). όχι παίκτες των 220.000.

Άρα. Η διοίκηση οφείλει άμεσα να αλλάξει τους παίκτες και να το κάνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ήδη έχει πληρώσει πολλά, αλλά αν δεν πληρώσει περισσότερα τότε απλά ο ΑΡΗΣ θα τελειώσει την χρονιά ξενερώνοντας τον κόσμο που τόσο την έχει αγκαλιάσει.

Στο ποδόσφαιρο ματς όπως αυτό με τον Αστέρα δείχνουν την ποιότητα της ομάδας και ζεσταίνουν τον κόσμο. Αρκεί να υπάρξει και η συνέχεια στο πρωτάθλημα. Η Καλλονή και η Ελευσίνα θα παίξουν με 5πλη ζώνη άμυνας και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα δώσουν τους χώρους που δίνουν ομάδες Λίγκας. Ο ΑΡΗΣ είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί. Και θα μπορέσει πολύ καλύτερα αν 1η Ιανουαρίου έρθει στην ομάδα ένα κανονικό ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ. Δεν υπάρχει αμυντικό ΧΑΦ Αντρέου και έχω…γανιάσει να το σημειώνω. Δεν γίνεται το αμυντικό χαφ της ομάδας να μην έχει κάνει ένα τάκλιν σε 4 ματς που έπαιξε. Και δεν γίνεται σε κάθε ματς ο Αναστόπουλος να διορθώνει το λάθος της χρησιμοποίησής του με αλλαγή στο ημίχρονο. Το αποτέλεσμα με τον Αστέρα δίνει πρόκριση και παράλληλα ψυχολογία. Και αυτό είναι το πιο βασικό.

Οφείλει όμως η διοίκηση της ΠΑΕ να είναι απόλυτα συνεπής προς όλους για να μην υπάρχουν προβλήματα. Στο θέμα με τον ΑΣ και τους Αλγερινούς ο χειρισμός ήταν λάθος. Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής δεν υπήρξε κανένας χειρισμός. Όπως και σε θέματα οργάνωσης της καθημερινότητας της ομάδας υπάρχουν τεράστια προβλήματα. Και η αντιμετώπισή τους είναι μία βασική παράμετρος της στήριξης του Καρυπίδη στον Αναστόπουλο. Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε ώστε η ομάδα να εξαργυρώσει κάθε επιτυχία της…

ΥΓ1 Το φίδι μπορεί για λίγο να το σαγηνεύσεις με την μουσική σου. Επειδή όμως η φύση του ειναι τέτοια θα σε δαγκώσει με την πρώτη ευκαιρία. Όταν μάλιστα στο παρελθόν σου έχει χώσει βαθιά τα δόντια του και έχει πετάξει το δηλητήριο με κάθε μέσο και τρόπο, τότε όταν σταματήσει να παίζει η φλογέρα θα σε φαρμακώσει ακόμα περισσότερο.

ΥΓ2 Όταν ο ΑΡΗΣ με το υλικό που είχε τότε έχασε εκτός έδρας με 4-3 από τον Λεβαδειακό είχαν ξεσαλώσει οι φίλοι μου οι συμπολίτες. Ανώνυμοι και επώνυμοι. Τώρα που μέσα στο σπίτι τους το ματς έγινε από 3-1… 4-3 και ο ίδιος ο προπονητής τους, τους έβγαλε σέντρα ζητάνε ψυχραιμία, ηρεμία και ομοψυχία. Η ζωή κάνει κύκλους. Να το θυμάστε αυτό. Η έπαρση ποτέ δεν ήταν καλός σύμβουλος. Και τα τελευταία χρόνια μέσα από τις…λιμουζίνες κοροιδεύατε τα…τρακτέρ. Προσέξτε τώρα μην γυρίσετε στα χρόνια με τα καρότσια…

ΥΓ3 Αυτόν τον Τάτο θέλει ο ΑΡΗΣ. Χρόνια Πολλά Ανδρέα για σήμερα. Μπράβο στον Μπαργκάν για την εμφάνιση και την προσπάθεια. Απαιτείται ανάλογη συνέχεια…

ΥΓ4 Συλλυπητήρια στην οικογένεια Αρβανίτη και στον πρόεδρο της ΚΑΕ, Λευτέρη ιδιαίτερα για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments