Κρέτσος: Ο Παππάς δεν θα υπογράψει προσωρινές τηλεοπτικές άδειες | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Νοεμβρίου 2016, 13:26 30 Νοεμβρίου 2016, 13:26

Ο Νίκος Παππάς δεν πρόκειται να εκδώσει προσωρινές τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών είπε ότι υπάρχουν δύο νέα δεδομένα … η ορκωμοσία του νέου εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και πως θα πρέπει να περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Εκτίμησε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα κινηθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Για τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης είπε ότι ο τελικός αριθμός δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς..

Είπε ότι πρώτος παράγοντας είναι η χωρητικότητα του φάσματος το οποίο όπως είπε δεν είναι απεριόριστο υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα χωράνε μόνο 6 κανάλια.

Ανέφερε πάντως ότι ο αριθμός αυτός δεν θα αποκλίνει από τον αριθμό 4 υποστηρίζοντας πάντως ότι το φάσμα αντέχει περισσότερα κανάλια για standar definition.

Τόνισε ότι υπάρχει ένα προηγούμενο που απέδειξε –όπως είπε- ότι υπάρχουν σοβαροί επενδυτές που θέλουν να μπουν στο χώρο της τηλεόρασης.

Σημείωσε πως ο Νίκος Παππάς δεν θα υπογράψει μια προσωρινή αδειοδότηση τονίζοντας ότι το ΕΣΡ στο πλαίσιο του νόμου Παππά θα αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες.

Είπε ότι δύο επιχειρηματικά σχήματα που πλήρωσαν δεν συμμετέχουν ενώ άλλοι που δεν έχουν πληρώσει εκπέμπουν σημειώνοντας πως αυτό από μόνο του είναι ένας παράγοντας που θα αναγκάσει το ΕΣΡ να σπεύσει να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Ερωτηθείς εάν θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δώσει οι 4 υπερθεματιστές απάντησε πως λογικό είναι τα χρήματα να επιστραφούν

Για τις ραδιοφωνικές άδειες είπε ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τα ραδιόφωνα 

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για δημόσιο φορέα ακροαματικότητας και τηλεθέασης απάντησε ότι θέλουμε να φέρουμε στην Ελλάδα ένα αξιόπιστο μέσο μέτρησης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μελετά διεθνή συστήματα μέτρησης .

TAGS: