Ελλάδα

Σε κλοιό ψύχους η Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία

Σε κλοιό ψύχους η Βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία
Κανονικά η λειτουργία του αεροδρομίου "Μακεδονία" μετά από τα χθεσινά προβλήματα.

Ιδιαίτερα αισθητά είναι στη Βόρεια Ελλάδα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώνονται από το πρωί σε όλη τη χώρα, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να είναι απαραίτητη σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας.

Κανονικά λειτουργεί από το πρωί το αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, όπου, από χθες το απόγευμα έως το βράδυ, είχαν ακυρωθεί πολλές πτήσεις λόγω της χαμηλής νέφωσης στην περιοχή, με συνέπεια να ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες επιβάτες.

Στη Θεσσαλονίκη, ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ χιονίζει σε περιοχές πέριξ της πόλης. Νιφάδες χιονιού έπεσαν νωρίτερα και στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, χωρίς μέχρι στιγμής να καταγράφονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Κλειστός παραμένει ο δρόμος Αγίου Βασιλείου – Χορτιάτη.

Όπως έγινε γνωστό, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημοτικά διαμερίσματα Χορτιάτη, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, όπως επίσης στο Φίλυρο, ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου δεν θα λειτουργήσουν το 1ο και 2ο Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Το ίδιο ισχύει για τον βρεφονηπιακό σταθμό Μελισσοχωρίου.

Χιόνια πέφτουν στους περισσότερους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να έχει πέσει σε μονοψήφιες τιμές και σε κάποιες περιοχές, όπως το Κιλκίς, και κάτω από το μηδέν (-1). Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς.

Στα “λευκά” ντύθηκε η Δυτική Μακεδονία, όπου το πρωί επικρατούν συνθήκες παγετού. Η Φλώρινα ξύπνησε με -4 βαθμούς Κελσίου, η Καστοριά με -1 και η Πτολεμαΐδα με -3. Με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στους ορεινούς επαρχιακούς και εθνικούς δρόμους των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ η κίνηση στην Εγνατία Οδό διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments