Instagram: Ειδοποίηση χρήστη όταν κάνουν screenshot φωτογραφίες του; | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Νοεμβρίου 2016, 08:46

​Ήδη από χθες έχει αρχίσει να κυκλοφορεί η είδηση ότι το Instagram θα ειδοποιεί έναν χρήστη όταν κάποιος κάνει screenshot τις φωτογραφίες του, είτε εκείνες που βρίσκονται μόνιμα στον κανονικό λογαριασμό του, είτε εκείνες που θα βρίσκονται προσωρινά στη λειτουργία stories.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος άρχισε να τρομοκρατείται. Γιατί εάν αυτό ήταν όντως αλήθεια, τότε θα έμπαινε ένα τέλος στις ημέρες που κατασκοπεύαμε κάποιον και κρατούσαμε τις φωτογραφίες του χωρίς να το ξέρει – για όσους το κάνουν δηλαδή το λέμε, εμείς δεν ξέρουμε τίποτα.

Πάρτε όμως μια βαθιά ανάσα, γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά όσο νομίζετε, εσείς και σχεδόν όλα τα site που αναπαρήγαγαν την είδηση με θαυμαστικά και στόμφο.

Το Instagram όντως ειδοποιεί κάποιον όταν ένας άλλος χρήστης έχει κάνει screenshot τις φωτογραφίες του, αλλά η νέα λειτουργία αφορά μόνο εκείνες τις φωτογραφίες που έχει στείλει ο ίδιος ως προσωπικό μήνυμα σε κάποιον άλλο.

Το Instagram αναφέρει:

«Κάντε swipe δεξιά στην κάμερα για να βγάλετε μία φωτογραφία ή ένα βίντεο και μετά πατήστε το βέλος για να το στείλετε σε κάποιον προσωπικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα ή να δημιουργήσετε μία με μερικές κινήσεις – και μπορείτε επίσης να το στείλετε σε μεμονωμένους φίλους ταυτόχρονα.

Αντίθετα με τα κανονικά μηνύματα (direct messages), αυτές οι φωτογραφίες και τα βίντεο εξαφανίζονται από τα εισερχόμενα των φίλων σας αφού τα έχουν δει. Και εσείς θα δείτε ένα τα έπαιξαν ξανά ή εάν έβγαλαν ένα screenshot».

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι το Instagram δεν θα ειδοποιεί κάποιον όταν βγάζετε ένα screenshot από κάποια φωτογραφία που βλέπετε στο newsfeed σας.

Εάν κάνατε δηλαδή κάτι τέτοιο, λέμε τώρα…