Διεθνή

Ανησυχία Ντράγκι για τα πολιτικά προβλήματα της Ευρώπης

Ανησυχία Ντράγκι για τα πολιτικά προβλήματα της Ευρώπης
Προβληματισμός για το Brexit από τον διοικητή της ΕΚΤ, "ουδέν σχόλιο" για το δημοψήφισμα στην Ιταλία.

Στις πολιτικές προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ευρωζώνη στάθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε δηλώσεις που έκανε στην ισπανική εφημερίδα El pais. 

“Αυτόν τον χρόνο βιώσαμε αρκετές αβεβαιότητες” συνέχισε, στο ίδιο ύφος, και παρέπεμψε στην κινεζική επιβράδυνση, στη στασιμότητα του παγκόσμιου εμπορίου, στο βρετανικό δημοψήφισμα και στις αμερικανικές εκλογές.

Κατά τον ίδιο, το κρίσιμο ερώτημα αφορά τον βαθμό, στον οποίο η αβεβαιότητα πρόκειται να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την αντίδραση της Ευρωζώνης στις αλλεπάλληλες πολιτικές προκλήσεις.

Όσον αφορά το Brexit, ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε ότι πολλές παράμετροι αναμένεται να καθορίσουν την τελική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών και προειδοποίησε ότι “όσο περισσότερο διαρκέσουν οι  διαπραγματεύσεις, τόσο μεγαλύτερη η αβεβαιότητα”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, επισήμανε ότι ο αντίκτυπος θα είναι ισχυρότερος στη Βρετανία, παρά στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη.

Ερωτηθείς για το επικείμενο δημοψήφισμα στην Ιταλία, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε εκτίμηση και επανέλαβε ότι στόχος της ΕΚΤ είναι η σταθερότητα των τιμών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments