Διεθνή

Προεκλογικό “χτύπημα” του SPD στον Σόιμπλε

Προεκλογικό “χτύπημα” του SPD στον Σόιμπλε
Οι πολιτικές της λιτότητας δε βοηθά τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα, είπε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σε μια προσπάθεια να υψώσει τους τόνους εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία το 2017, ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θέλησε να στείλει μήνυμα κατά τη λιτότητας που εφαρμόζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις στο περιοδικό Spiegel, ο Γκάμπριελ τόνισε πως “μερικές φορές θα πρέπει να θέτει κανείς το ερώτημα εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών”.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένουν να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ “γυρίζει την πλάτη” σε αυτή την πολιτική.

“Δεν υποστηρίζω το απεριόριστο δημόσιο χρέος”, επισήμανε για να προσθέσει: “Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται υπόψη και οι μεταρρυθμίσεις κατά την αξιολόγηση των ελλειμμάτων. Η ασφυκτική πολιτική της λιτότητας σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθά τις αντίστοιχες χώρες”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments