Προεκλογικό «χτύπημα» του SPD στον Σόιμπλε | Pagenews.gr
Pagenews Team 30 Νοεμβρίου 2016, 08:04 30 Νοεμβρίου 2016, 8:04

Σε μια προσπάθεια να υψώσει τους τόνους εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία το 2017, ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θέλησε να στείλει μήνυμα κατά τη λιτότητας που εφαρμόζει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε δηλώσεις στο περιοδικό Spiegel, ο Γκάμπριελ τόνισε πως «μερικές φορές θα πρέπει να θέτει κανείς το ερώτημα εάν η πολιτική ζημιά την οποία προκαλεί η πολιτική της λιτότητας βαρύνει πιο πολύ από την τήρηση αρχών».

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επιμένουν να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ «γυρίζει την πλάτη» σε αυτή την πολιτική.

«Δεν υποστηρίζω το απεριόριστο δημόσιο χρέος», επισήμανε για να προσθέσει: «Δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνονται υπόψη και οι μεταρρυθμίσεις κατά την αξιολόγηση των ελλειμμάτων. Η ασφυκτική πολιτική της λιτότητας σε πολλές περιπτώσεις δεν βοηθά τις αντίστοιχες χώρες».

TAGS: