Πολιτισμός

Ένας «Έρωτας Φονιάς»… στην Αίγλη Ζαππείου

Ένας «Έρωτας Φονιάς»… στην Αίγλη Ζαππείου
Σε μία κατάμεστη αίθουσα στην Αίγλη Ζαππείου, η Αγγελική Νικολούλη παρουσίασε το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ένας Έρωτας Φονιάς» βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Το www.pagenews.gr ήταν εκεί…

Της Χριστίνας Διαμαντοπούλου

«Την ιστορία αυτή προσπάθησα πολύ για να την φέρω στο φως. Ήταν μια πολύκροτη υπόθεση με πολλά αγκάθια που τα κουβαλούσα μέσα μου και ένιωθα να με πονάνε. Οι γυναίκες αυτές ήθελαν να βγει στο φως και πάνω που σκεφτόμουν πώς θα το γράψω, έγινε άλλο ένα συμβάν κι άρχισα να το ζω έντονα. Μπήκα κι εγώ στο στόχαστρο του δολοφόνου. Είδα από άλλη οπτική γωνία την ιστορία και είδα ότι έπρεπε να λάμψει η αλήθεια και να συλληφθεί», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη κατά την παρουσίαση του τρίτου της βιβλίου με τίτλο «Ένας Έρωτας Φονιάς», που βασίζεται σε αληθινή ιστορία. 

«Πρωταγωνιστής είναι ένας άνδρας με πολλά πρόσωπα. Που εξουσίαζε με τα χρήματα και την γοητεία του. Άλλαζε ταυτότητες. Εμφανιζόταν κάθε φορά με άλλο πρόσωπο και τα χέρια του λερωμένα με αίμα. Σκότωσε τρεις γυναίκες. Τόσες τουλάχιστον ανακαλύψαμε. Η 4η κατάφερε να πάρει το παιδί τους και να φύγει μακριά», πρόσθεσε η συγγραφέας.

Παρόντες στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, η Κλινική Ψυχολόγος και Κοινωνιολόγος Μανουσία Κυπραίου και ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος. Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο παρουσιαστής Χρήστος Φερεντίνος. 

«Έχει μια 6η αίσθηση που δεν εξηγείται», ανέφερε ο γιος της Αγγελικής Νικολούλη, Κωνσταντίνος Μουσούλης που σπουδάζει σκηνοθεσία στο Λος Άντζελες και μάλιστα είναι ο δημιουργός του βίντεο που προβλήθηκε για το βιβλίο. «Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό που κάνει. Κάθε βιβλίο μου αρέσει περισσότερο και ανυπομονώ για το επόμενο», πρόσθεσε.

«Η Αγγελική Νικολούλη έχει ξεφύγει από το τρέχον προφίλ του δημοσιογράφου ντετέκτιβ», ανέφερε ο κ. Πανούσης. «Έχει γνώσεις ψυχολογίας, εγκληματολογίας και κινείται χωρίς μονομανία. Δεν είναι ένα κλασικό αστυνομικό στιλ, αλλά διατηρεί ένα μυθιστορηματικό υπόβαθρο. Στην μυθοπλασία έχει ένα προσωπικό στιλ γραφής, που δεν μπορείς να το βρεις αλλού», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος, γνωστός στο ελληνικό κοινό για τις αστυνομικές σειρές «Κόκκινος Κύκλος» και «10η εντολή», ανέφερε πως «όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί έλκονται από το έγκλημα. Όλοι μας κάνουμε καθημερινά μικρούς φόνους. Η Αγγελική παίρνει αφορμή από μια αληθινή ιστορία και την μεταλλάσσει, την μεταπλάθει». «Διαβάζοντας τον “Έρωτα Φονιά” -και πιστέψτε με έχω διαβάσει πολλές αστυνομικές ιστορίες- θαύμασα την εξέλιξη τη γραφής της. Στη μέση του βιβλίου δεν είχα καταλάβει την εξέλιξη της ιστορίας. Έχει μια κινηματογραφική λογική με εξαιρετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες», κατέληξε.

Η κα Κυπραίου, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της αποδοχής της κακοποίησης από πολλές γυναίκες. «Μέσα από την περιγραφή της, θίγει θέματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως η κακοποίηση των γυναικών, η σχέση θύτη θύματος. Μέσα από το βιβλίο της εκφράζει προβληματισμούς», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είναι το τρίτο βιβλίο που εκδίδουμε. Ένας ακόμη σταθμός μιας θαυμάσιας διαδρομής», ανέφερε ο κ. Καστανιώτης. «Πρόκειται για μια σειρά αστυνομικών θρίλερ, εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι ένα έτοιμο σενάριο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται στην Αθήνα, τη Σαντορίνη, την Ιθάκη και φτάνει έως τη Βιέννη και τη λίμνη του Χάλστατ. Πρωταγωνιστής, ο κοσμοπολίτης, γοητευτικός άντρας που ακροβατεί ανάμεσα στο σκοτάδι και στο φως. Τα πρόσωπα και οι ρόλοι που αλλάζει με μοναδική μαεστρία. Η γλυκιά κι ευαίσθητη αεροσυνοδός στο μοιραίο ταξίδι στη Σαντορίνη. Η ξεχασμένη αποθήκη και η βαλίτσα με τα θαμμένα μυστικά. Η μονοκατοικία του τρόμου. Η ταλαντούχα μουσικός και ο παραμυθένιος γάμος στη στολισμένη με εντελβάις εκκλησία του Γολγοθά. Η ανυποψίαστη νεαρή, τα φρικτά βασανιστήρια και το μωρό που δεν γεννήθηκε ποτέ. Η συνοδός πολυτελείας στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου, όπου τα κρίνα βάφτηκαν με αίμα. Το μικρό αγόρι που έγινε μάρτυρας εγκλήματος. Θύματα γυναίκες, σε μια σειρά άγριων εγκλημάτων, που έρχονται στο φως με διαδοχικές αποκαλύψεις και αλλεπάλληλες ανατροπές. Ένα βιβλίο όπου η δημοσιογράφος-ερευνήτρια μπαίνει στο στόχαστρο του δολοφόνου, μετατρέπεται σε τιμωρό και δικαιώνει τα θύματα.

Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν μεταξύ των άλλων οι Πάνος Σόμπολος, Νατάσα Ράγιου, Ζήνα Κουτσελίνη, Λόλα Νταϊφά, Δώρα Γιαννακάκη, Πηγή Δεβετζή, Ιωάννης Μελισσανίδης, Σάντρα Βουτσά, Δήμος Βερύκιος, Δημήτρης Κοντομηνάς, Χρυσηίδα Δημουλίδου, Σίσσυ Φειδά κ.ά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments