Ελλάδα

Καιρός: Για δεύτερη μέρα η Ελλάδα στην… κατάψυξη

Καιρός: Για δεύτερη μέρα η Ελλάδα στην… κατάψυξη
Συνεχίζονται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίας και οι ενισχυμένοι άνεμοι για την Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Το σκηνικό της βαρυχειμωνιάς θα συνεχιστεί για δεύτερη μέρα, με την πτώση της θερμοκρασίας και τους έντονους ανέμους να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και για την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, όσο πηγαίνουμε προς την Παρασκευή, ο καιρός θα “γλυκάνει”.

Πιο αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 (μείον 3) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 3 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στην Ήπειρο από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στη Θεσσαλία από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -4 (μείον 4) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: από 6 έως 12 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 02-12-2016

Καιρός: γενικά αίθριος και μονό στα δυτικά και νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments