Ελλάδα

Μαλακάσα: “Πάγωσαν” στις καλοκαιρινές σκηνές οι πρόσφυγες-Απειλούν πως θα τις κάψουν

Μαλακάσα: “Πάγωσαν” στις καλοκαιρινές σκηνές οι πρόσφυγες-Απειλούν πως θα τις κάψουν
Ένταση στο hot spot εν μέσω παγωνιάς.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι οι πρόσφυγες στο hot spot της Μαλακάσας, εν μέσω πολικού ψύχους.  Στον καταυλισμό επικρατεί ένταση από χθες, καθώς οι πρόσφυγες απειλούν πως θα κάψουν μέχρι και τις σκηνές τους, για να ζεσταθούν από το “τσουχτερό” κρύο. 

Την Πέμπτη οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στη Μαλακάσα, με τους μετανάστες να έχουν βγει έξω από το hot spot, αρνούμενοι να μπουν μέσα μέχρι να βρεθεί κάποια λύση.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες διαβίωσης, την ώρα που το κρύο θερίζει. Έχουν ανάψει δε φωτιές στο δρόμο, προκειμένου να ζεσταθούν. Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι η αστυνομία τους υποσχέθηκε ότι σε μία εβδομάδα θα δοθούν τα πρώτα κοντέινερς.

Οι εικόνες από την ένταση στον καταυλισμό κάνουν το γύρο του κόσμου και εκθέτουν πολύ άσχημα τη χώρα μας. Η βαρυχειμωνιά ήρθε, αλλά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει κανένα plan B για τους πρόσφυγες, οι οποίοι μένουν σε καλοκαιρινές σκηνές, όπως καταγγέλλουν βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με τους δημάρχους, δέχεται τα πυρά όλης της εγχώριας πολιτικής σκηνής, τη στιγμή που το μεταναστευτικό είναι η “καυτή πατάτα” στα δικά του χέρια. 

Η Αριστερά παρακολουθεί αμήχανη και μουδιασμένη τις εξελίξεις την ώρα δε που οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας οδεύουν προς αδιέξοδο, απειλώντας τη συμφωνία για το προσφυγικό και προκαλώντας “ψυχρολουσία” στην Αθήνα, με τα νησιά στο Αιγαίο να “βουλιάζουν” από εγκλωβισμένους μετανάστες και τα άγρια επεισόδια στα hot spots να δίνουν και να παίρνουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments