Διεθνή

Συρία: Νέες απώλειες αμάχων στο Χαλέπι

Συρία: Νέες απώλειες αμάχων στο Χαλέπι
Κατηγορίες εκατέρωθεν μεταξύ κυβέρνησης και αντικαθεστωτικών για τα θύματα.

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Ανατολικό Χαλέπι της Συρίας, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακαταλάβουν το σύνολο των συνοικιών που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης, περισσότεροι από 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη από βομβαρδισμό με πυρά του συριακού πυροβολικού, ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από το βομβαρδισμό δυνάμεων των αντικαθεστωτικών με στόχο συνοικίες στα δυτικά της πόλης που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Η ίδια πηγή, επικαλούμενη πηγή της αστυνομίας του Χαλεπίου, μετέδωσε ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν τις περιοχές Αανταμίγια, το Νέο Χαλέπι και την Φουρκάν και από αυτούς τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στους αντικαθεστωτικούς, τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από το Ανατολικό Χαλέπι, εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Από το σύνολο των εκτοπισμένων, τουλάχιστον 20.000 έχουν βρει καταφύγιο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ 30.000 στο θύλακα της δεύτερης αυτής μεγαλύτερης πόλης της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, κατά την ίδια πηγή.

Πάντως, αξιωματούχος των δυνάμεων της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι δυνάμεις των διαφόρων παρατάξεων δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το Ανατολικό Χαλέπι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments