Πολιτική

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα που καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ στο ν/σ για την ίση μεταχείριση

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία στα άρθρα που καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ στο ν/σ για την ίση μεταχείριση
Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ.

Ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 2,3 και 4 του νομοσχεδίου για την ίση μεταχείριση προσώπων, ασχέτως φυλετικής και εθνοτικής καταγωγής, κυρίως στον χώρο εργασίας, που κατέθεσαν η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και ανεξάρτητοι βουλευτές. 

Τα συγκεκριμένα άρθρα έχουν δηλώσει ότι καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ, με τον ισχυρισμό, εκ μέρους του εισηγητή του κόμματος, Κ. Κατσίκη, ότι εμπεριέχουν διατάξεις που αφορούν την καθολική εξίσωση του γάμου με το “Σύμφωνο Συμβίωσης”, παρά την περί του αντιθέτου κατηγορηματική διαβεβαίωση εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης.

Με το νομοσχέδιο, ενσωματώνεται στο εθνικό δίκαιο, ευρωπαϊκή οδηγία για την αρχή της ίσης μεταχείρισης, με βάση την οποία εξειδικεύονται στον ισχύοντα νόμο (3304/2005) ως απαγορεύσεις διάκρισης των ανθρώπων στην εργασία και την ασφάλιση και η “ταυτότητα φύλου” και τα “χαρακτηριστικά φύλου”. Επίσης, ο όρος “γενετήσιος” προσανατολισμός, διορθώνεται σε “σεξουαλικός” προσανατολισμός.

Ωστόσο, όπως έχουν ζητήσει εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και από το Ποτάμι, ο ειδικός αγορητής στο νομοσχέδιο, Γιώργος Αμυράς, για να υπάρξει πλήρης και γενική κατάργηση των διακρίσεων, πρέπει να επεκταθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης -πέραν των εργασιακών σχέσεων- και σε άλλους τομείς, όπως η εκπαίδευση, τα αιτήματα ασύλου, η πρόσβαση σε υπηρεσίες, ο αθλητισμός κα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments