Εισαγγελέας για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για υποκλοπές | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 17:28

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές. 

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. 

Η κυρία Δημητρίου η οποία βρίσκεται εκτός Αθηνών, μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες, έδωσε αμέσως εντολή πλήρους διερευνήσεως των καταγγελλόμενων από το ΚΚΕ. 

Επισημαίνεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος.

Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα, σήμερα το ΚΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ» στον Περισσό, τονίζοντας πως «αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο «κέντρο»».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το ΚΚΕ καταγγέλλει αυτό το γεγονός. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων».

Μάλιστα, το κόμμα προσθέτει ότι έχει ενημέρωση μέσω επιστολών τόσο τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Βούτση, όσο τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.

«Η καταγγελία του ΚΚΕ είναι πολύ σοβαρή. Είναι αδιανόητο στην εποχή μας να γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών, οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, αλλά και κάθε πολίτη» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ

Όπως σημειώνει η Πειραιώς, «είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. 

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση».

Ακόμη, από την πλευρά του ο ΟΤΕ ανακοίνωσε πως δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. «Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.»Η διοίκηση του ΟΤΕ έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας», συμπληρώνεται.

TAGS: