Πολιτισμός

Καλλιτέχνες κατά του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV

Καλλιτέχνες κατά του στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι με HIV
Υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε οροθετικά άτομα παραμένει αδιάγνωστο, με σημαντικές συνέπειες για την ατομική, αλλά και για τη δημόσια υγεία.

«Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους ανθρώπους που ζουν με HIV και να την κάνουμε δύναμη κατά του στίγματος που βιώνουν και δύναμη ευαισθητοποίησης του κόσμου». Αυτό ήταν το κοινό μήνυμα της Δήμητρας Γαλάνη, της Γιώτας Νέγκα και του Φοίβου Δεληβοριά που συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδας για την 1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Οι τρεις καλλιτέχνες τόνισαν την ανάγκη να καταπολεμηθεί το στίγμα απέναντι στα οροθετικά άτομα σε κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητάς τους, ως μία ευθύνη, όχι μόνο της πολιτείας και της παιδείας, που παρέχεται στα σχολεία, αλλά ταυτόχρονα και του κάθε πολίτη ατομικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σημείωσε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τον οργανισμό για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων αντιδραστηρίων για τις εξετάσεις των οροθετικών ατόμων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος Νίκος Δέδες δήλωσε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ότι «το κεντρικό μας μήνυμα για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, είναι η ανάγκη μείωσης του αριθμού των οροθετικών ατόμων που δε γνωρίζουν την κατάσταση της υγείας του ως προς τον HIV. Υπολογίζεται ότι ένα στα πέντε οροθετικά άτομα παραμένει αδιάγνωστο, με σημαντικές συνέπειες για την ατομική, αλλά και για τη δημόσια υγεία. Είναι ανάγκη επίσης να ευθυγραμμιστούμε με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες. Κάθε άνθρωπος που διαγιγνώσκεται με HIV θα πρέπει να ξεκινά αυτόματα την ενδεδειγμένη θεραπεία και να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε αυτή. Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε τέλος στο HIV/AIDS».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments