«Το Στοίχημα» στο θέατρο Ραντάρ | Pagenews.gr
Pagenews Team 1 Δεκεμβρίου 2016, 12:54

Η Εταιρεία Μουσικού Θεάτρου Εικάσμα παρουσιάζει στο θέατρο Ραντάρ το θεατρικό έργο της Χρύσας Αποστολάτου «Το Στοίχημα» κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Πρόκειται για μία ιδιότυπη συνομιλία ενός συγγραφέα υπό ψυχιατρική παρακολούθηση με τους ήρωες-πρότυπά του. Ένα μυστηριακό παιχνίδι ανάμεσα στο φαντασιακό και το πραγματικό που στήνεται με μία τράπουλα ταρό, για να αναστατώσει τους ήρωες και να τους οδηγήσει σ’ ένα μετέωρο στοίχημα.

Το έργο
Ένας διάσημος συγγραφέας φαντασιώνεται μία συνάντηση με τους αγαπημένους του ήρωες-πρότυπα: τον Δον Κιχώτη, τη Μήδεια, το δίδυμο Ρωμαίος – Ιουλιέτα και τον Δόκτορα Φάουστ. Σε μυστηριακή ατμόσφαιρα, οι ήρωες ξεκινούν μαζί του μια ζωηρή συζήτηση για ανθρώπινα και μεταφυσικά θέματα, με αφορμή τις κάρτες ταρό. Οι αντιθέσεις, οι εντάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους προσκεκλημένους, οδηγούν τον Συγγραφέα σε μια μεγάλη πρόκληση. Να κατασκευάσει έναν καινούργιο μύθο, εμπλέκοντας όλους αυτούς τους χαρακτήρες σε μια νέα ιστορία, σε ένα δεύτερο πιθανό σενάριο ζωής. Η σκέψη του ζωντανεύει κινηματογραφικά σε ένα παιχνίδι με το χρόνο –παρόν ή πιθανό μέλλον–, με τη βοήθεια ενός μουσικού (τσελίστα), που τον χρησιμοποιεί σαν εργαλείο έμπνευσης.
Ζώντας τη συνηθισμένη ανασφάλεια κάθε φιλόδοξου δημιουργού, αμφισβητεί διαρκώς τα γραφτά του, αναζητώντας ενθάρρυνση από το φίλο του μουσικό, αλλά και τους ήρωές του. Η τελευταία σκηνή θα φέρει πλήρη ανατροπή, αποκαλύπτοντας την πραγματική συνθήκη. Ο Συγγραφέας θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο του το πάθος και θα αναγκαστεί να θέσει τώρα εκείνος με τη σειρά του ένα «Στοίχημα».

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική: ΧΡΥΣΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΥ
Σκηνικά – Κοστούμια – Βίντεο: ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Κινησιολογική επιμέλεια: ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παίζουν
Συγγραφέας: ΣΠΥΡΟΣ ΞΕΝΟΣ
Μουσικός: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΡΓΙΝΟΣ
Δον Κιχώτης – Κάρολος: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΑΝΟΣ
Ιουλιέτα – Ιουλία: ΑΝΝΑ ΛΟΥΝΑ ΛΟΥΒΑΡΗ
Ρωμαίος – Ρόμπερτ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΑΒΟΥΛΑΣ
Φάουστ – Φρανκ: ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Μήδεια – Μαριάν – Ψυχίατρος: ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ
Χαρτορίχτρα: ΣΥΝΘΙΑ ΜΠΑΓΙΩΚΟΥ

info
ΘΕΑΤΡΟ ΡΑΝΤΑΡ
Πυθέου 93, Σταθμός Μετρό «Άγιος Ιωάννης», Πλατεία Αγίου Ιωάννη
Παραστάσεις κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ

Ώρα έναρξης: 21.00
Διάρκεια: 105‘ με διάλειμμα
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€ και 8€ (ομαδικό από 5 άτομα)
Δεκτές οι ατέλειες ηθοποιών και οι κάρτες ανεργίας

TAGS: