Αθλητισμός

Ακομπλεξάριστος παίκτης του Ολυμπιακού: “Είμαι φαν του Μπλατ”!

Ακομπλεξάριστος παίκτης του Ολυμπιακού: “Είμαι φαν του Μπλατ”!
Γιατί να μην το πει δηλαδή;

​Οι πρωταθλητές Ελλάδας στην 10η «στροφή» της Euroleague αναζητούν την επιστροφή τους στα θετικά αποτελέσματα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ύστερα από ένα διάλειμμα μίας αγωνιστικής και συγχρόνως την 6η τους φετινή νίκη στη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Ο Ερικ Γκριν είναι γεννημένος σκόρερ, αλλά όπως φαίνεται και από όσα δήλωσε, γνωρίζει πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη έμφαση στην άμυνά τους και να «εγκλωβίσουν» σε αυτή την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και να διορθώσουν συγχρόνως τα αρνητικά στοιχεία που έδειξαν απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Οι Πειραιώτες απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ παρουσίασαν αρκετά προβλήματα που κόντρα στην «ομάδα του λαού» έμειναν άλυτα, αλλά ευελπιστούν να τα επιλύσουν στο ματς με την Νταρούσαφακα. 

«Απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ είχαμε προβλήματα στην άμυνα, αλλά και τα ποσοστά ευστοχίας μας ήταν απαίσια. Ηταν τα χειρότερα ποσοστά μας σε όλην την διάρκεια της σεζόν. Αν είχαμε ευστοχήσει σε κάποια από αυτά τα σουτ, θα μπορούσαμε να είχαμε γυρίσει στο παιχνίδι ή ακόμα και να είχαμε πάρει τη νίκη, καθώς ηττηθήκαμε μόλις με 7 πόντους (σ.σ. 73-80). Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως πρέπει να παίζουμε καλύτερη άμυνα για να σταματάμε την παραγωγικότητα των αντιπάλων και και να αποκτούμε καλύτερο ρυθμό», μας ανέφερε ο Ερικ Γκριν, ο οποίος εν συνεχεία θυμήθηκε την πρώτη αντίδραση των πρωταθλητών Ελλάδας μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Ολυμπιακός δύο ημέρες μετά την ήττα από την «ομάδα του λαού» επικράτησε της ΑΕΚ κάνοντας το 8/8 στην Α1 και δείχνοντας συγχρόνως τα πρώτα σημάδια αντίδρασης.

«Κάναμε ένα καλό ματς απέναντι στην ΑΕΚ παρότι στα τελευταία λεπτά χαλαρώσαμε. Σημασία, όμως, έχει η νίκη», είπε ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε:

«Δεν νομίζω πως υπήρχε έξτρα πίεση για εμάς ύστερα από την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γνωρίζαμε, όμως, πόσο καλή ομάδα ήταν η ΑΕΚ και ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε τη σημασία του αγώνα και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Πήραμε τη νίκη και νομίζω πως συγχρόνως αποκτήσαμε πίσω και το μομέντουμ μας. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι πλέον είμαστε η μοναδική αήττητη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουμε πως είμαστε ακόμα στην αρχή και μπροστά μας μάς περιμένει πολλή δουλειά. Πρέπει κάθε φορά που βγαίνουμε στο παρκέ, να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι ο στόχος μας και για αυτό δουλεύουμε».

Οσον αφορά την συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού και την αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής της Euroleague, ο Ερικ Γκριν τόνισε πως η «Νταρούσαφακα είναι μία πολύ καλή και αθλητική ομάδα. Εχει καλούς σκόρερ και είναι μία δυνατή αντίπαλος, όπως και όλες οι ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague. Είναι πάντα πιο δύσκολο όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας, αλλά είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της αναμέτρησης και στην πρόκληση που είναι μπροστά μας. Θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη».

Οι «ερυθρόλευκοι» το απόγευμα της Παρασκευής (2/12, 19:00) θα επιδιώξουν να δείξουν εκ νέου το καλό αμυντικό τους πρόσωπο και ο Ερικ Γκριν αναφερόμενος στο… DNA της ομάδας του παρατήρησε «όταν παίζουμε καλή άμυνα και ανεξάρτητα από το ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε, πιστεύω πως τα πράγματα για εμάς είναι πιο εύκολα. Οταν παίζουμε καλή άμυνα, μπορούμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, να βρούμε εύκολους πόντους και να αποκτάμε πιο γρήγορα ρυθμό. Πιστεύω πως ως ομάδα γινόμαστε ομάδα από την άμυνά μας και αυτό πρέπει να κάνουμε και στο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα».

Τέλος, ο Ερικ Γκριν αναφέρθηκε και στον… τιμονιέρη της Νταρουσάφακα, Ντέβιντ Μπλατ, ο οποίος αποτελεί το ισχυρό χαρτί της φιλόδοξης τουρκικής ομάδας για να κάνει το βήμα παραπάνω.

«Είμαι μεγάλος fan του κόουτς Μπλατ. Ηταν στους Κλίβελαντ Καβαλίερς και είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Είμαι χαρούμενος που θα αντιμετωπίσω μία ομάδα του», σημείωσε ο Ερικ Γκριν. 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments