Απόπειρα νοθείας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ-Παραιτήθηκαν μέλη του ΔΑΚΕ | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Δεκεμβρίου 2016, 14:13

Ένταση επικράτησε την τελευταία μέρα του 36ου Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή περίπου μισής ώρας της διαδικασίας, για την ψηφοφορία προεδρείου.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος επιχείρησε να ψηφίσει με κάρτα μέλους και αστυνομική ταυτότητα που ανήκε σε άλλο πρόσωπο. Με βάση τις καταγγελίες, τα ψευδή στοιχεία που έφερε ανήκαν σε πρόσωπο που ανήκει στην παράταξη της ΔΑΚΕ ο οποίος δεν βρισκόταν στον χώρο.

Ο άνθρωπος που επιχείρησε να ψηφίσει με ψευδή στοιχεία έγινε αντιληπτός με αποτέλεσμα να επικρατήσει μεγάλη ένταση, μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον συνέλαβε με την αυτόφωρο διαδικασία.

 Ο άνθρωπος όλη αυτή την ώρα όπως αναφέρεται βρισκόταν σε μεγάλη αμηχανία.  Εν τέλει, μετά από μισή ώρα διακοπής, η διαδικασία συνεχίστηκε.

​Μετά το επεισόδιο, πηγές της ΝΔ ανέφεραν τα εξής:

«Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φέρονται να εμπλέκονται σε γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αμέσως αποδεκτές».

​Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ 

Επίθεση προς τη ΝΔ και τη συνδικαλιστική παράταξή της, τη ΔΑΚΕ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για απόπειρα «καλπονοθείας».

«Η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκοκομματισμού και εργατοπατερισμού, ενώ παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος» υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και παραθέτει τις λεπτομέρειες του συμβάντος: 

«Ο στενότατος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης, έστειλε «αντικαταστάτη» στην ψηφοφορία για το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο ο ίδιος, επίσης μέλος της ΔΑΚΕ, ήταν σύνεδρος από την Ομοσπονδία των Εφοριακών. Για… κακή του τύχη, όμως», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο «αντικαταστάτης», ο οποίος επιχείρησε να διπλοψηφίσει με το διαβατήριο του κ. Σπανάκη έγινε αντιληπτός, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η απόπειρα πλαστοπροσωπίας και νοθείας των εκλογών και ο εν λόγω να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Ρωτάμε ευθέως τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αν στη «συμφωνία αλήθειας» που υπόσχεται περιλαμβάνονται, εκτός από τις απολύσεις και τη διάλυση του κράτους πρόνοιας, η καλπονοθεία και η πλαστοπροσωπία. Κατά τα άλλα, για όλα «φταίει ο συνδικαλισμός της Αριστεράς»», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS: