Προκαλεί η Άγκυρα: Ασόβαρος και ανεύθυνος ο Καμμένος | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Δεκεμβρίου 2016, 19:13

Τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και σήμερα, μετά τα σφοδρά πυρά εξαπέλυσε του τούρκικου υπουργείου Εξωτερικών, σε απάντηση των δηλώσεων του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, η Άγκυρα ξεπερνά τα όρια λέγοντας πως ο Πάνος Καμμένος δεν έχει την ικανότητα αξιολόγησης και έκφρασης, χαρακτηρίζοντάς τον λίγο – πολύ ασόβαρο και ανεύθυνο. 

Επισκεπτόμενος το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης, στην Ήπειρο την Πέμπτη, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι πως οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάρχουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυτό που παρατηρήσαμε όλοι σήμερα το πρωί, γονυπετής ο κ. Ερντογάν να ζητά συγγνώμη από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για τις δηλώσεις που έκανε για τη Συρία. Θα πρέπει, λοιπόν, να καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίσει, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης, να προκαλεί τη διεθνή κοινή γνώμη, τη Συμμαχία, αλλά και την Ελλάδα».

 Το τουρκικό υπουργείο σχολιάζει και τις δηλώσεις Καμμένου στις 28 Νοεμβρίου. Απονέμοντας τιμητική διάκριση σε βετεράνους της ΕΟΚΑ, ο υπουργός Άμυνας είχε αναφέρει πως «το εθνικό και ανθρώπινο μήνυμα της ΕΟΚΑ, είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η συλλογικότητα, που είναι οι φάροι που πρέπει να μας καθοδηγούν και στη σημερινή εποχή. Μας υποδεικνύουν το δρόμο που πρέπει και σήμερα να ακολουθήσουμε: Το δρόμο του καθήκοντος, της συστράτευσης για την επίτευξη των κοινών στόχων. Μπορούν να γίνουν η πυξίδα μας για το μέλλον. Διότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον». 

 Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Επιστρέφουμε αυτούσιoυς στον Έλληνα υπουργό Άμυνας τους χαρακτηρισμούς που έκανε την 1η Δεκεμβρίου εναντίον του προέδρου μας καθώς είναι γνωστό πως δεν είναι ικανός να αξιολογεί και να βλέπει τις εξελίξεις από ευσυνείδητη σκοπιά. 

Ο υπουργός Άμυνας έχει χάσει τόσο πολύ την ικανότητα αντίληψης που πριν από λίγες μέρες βράβευσε τις οργανώσεις που σχετίζονται με την ΕΟΚΑ. Η οργάνωση η οποία έχει εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Κύπρο, έχει καταστρέψει τις όποιες συνεταιριστικές προσπάθειες έγιναν μεταξύ των δύο χωρών. Αυτή η στάση του προκαλεί ζημιά στις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες. Καλούμε τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο άλλη μια φορά να φερθεί σοβαρά και υπεύθυνα όπως αρμόζει σε έναν κρατικό λειτουργό και να αποφύγει παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες από τώρα και στο εξής».

TAGS: