Οικονομία

Alpha Bank: Σε θετική πορεία μπαίνει η Ελλάδα

Alpha Bank: Σε θετική πορεία μπαίνει η Ελλάδα
Καθοριστικός ο ρόλος των επενδύσεων για την επόμενη μέρα της οικονομίας, σύμφωνα με την τράπεζα.

Στα θετικά βήματα της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας για τη μείωση του χρέους μεταξύ Ελλάδας – δανειστών αναφέρεται η Alpha Bank στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της.

Σύμφωνα με την τράπεζα,  οι παραπάνω εξελίξεις δύνανται να οδηγήσουν σε έναν ενάρετο κύκλο ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω βελτίωσης της πιστοληπτικής ικανότητας.

Η Alpha Bank κάνει ειδική μνεία και στις επενδύσεις, τονίζοντας πως στην παρούσα φάση είναι καθοριστικής σημασίας η επιστροφή της επενδυτικής εμπιστοσύνης, προκειμένου να καταστεί θετικός ο καθαρός σχηματισμός παγίου κεφαλαίου, δεδομένης της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης.

Ο ενάρετος κύκλος, συνεχίζει, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί μέσω μιας ακολουθίας γεγονότων, ξεκινώντας με την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Κατά την τράπεζα, αυτή αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την ενεργοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους καθώς και την εξειδίκευση και ποσοτικοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων τα οποία θα υλοποιηθούν το 2018.

Αυτό, προσθέτει, μπορεί να οδηγήσει σε μια ευνοϊκή ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους διευκολύνοντας τη συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Η συνεπαγόμενη περιστολή του κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου διαμορφώνει τις συνθήκες για την πρόσβασή του στις διεθνείς αγορές στα τέλη του 2017 με ανεκτά επιτόκια και την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, καταλήγει η Alpha Bank.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments