Φάμελλος: Μειώνεται ο ΕΦΚ στο φυσικό αέριο απο τον Γενάρη | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Δεκεμβρίου 2016, 12:41 2 Δεκεμβρίου 2016, 12:41

«Μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο από την 1η Ιανουαρίου», όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm».

Ο κ. Φάμελλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στον δήμο Θερμαΐκού, επεσήμανε ότι η επιχείρηση αερίου προχωρά για το 2016 επενδύσεις 8,5 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει περισσότεροι καταναλωτές αποκτούν πρόσβαση σε φθηνή και ποιοτική θέρμανση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε, πως από την 1η Ιανουαρίου μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο φυσικό αέριο «δεν θα υπάρχει κόστος στον καταναλωτή, μπορούν οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε καθαρό καύσιμο» και συμπλήρωσε πως αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση να πετύχει στη διαπραγμάτευση, βοηθά και την ελληνική βιομηχανία. «Το κόστος είναι πολύ μεγάλο και επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας μας (…) θέλουμε την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μας και αυτό πρέπει να το ενισχύσουμε»  υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως το υπουργείο αναλαμβάνει σειρά περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών και είπε πως ήδη έχει υπάρξει συμφωνία με τα ΕΛΠΕ για να χρηματοδοτήσουν ένα σύγχρονο μηχάνημα ανάλυσης αέριων ρύπων ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία στου πολίτες.