Πολιτική

“Για καλή ευκαιρία της ΝΔ” μιλά το Economist

“Για καλή ευκαιρία της ΝΔ” μιλά το Economist
Εκτενή αναφορά του περιοδικού στην πολιτική κατάσταση της Ελλάδας.

“Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει του λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο” εκτιμά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή στο Economist. Το βρετανικό περιοδικό αφιερώνει εκτενές άρθρο στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και στην πορεία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος “την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται όλο και λιγότερο δημοφιλής, η Ν.Δ. σήμερα ίσως έχει μια καλή ευκαιρία” και χαρακτηρίζει το 2016 “άθλια χρονιά” για τον κ. Τσίπρα και την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζει ότι “η δημοτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, την ώρα που η δημοτικότητα της Ν.Δ. που ηγήθηκε της συγκυβέρνησης το διάστημα 2012-2015 ανεβαίνει”, ενώ και στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός οι δημοσκοπήσεις, σημειώνει ο συντάκητς, δίνουν προβάδισμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

“Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμά ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν κουραστεί πλέον με την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα. Εάν προκηρύσσονταν αιφνίδιες εκλογές το επόμενο έτος, μια Νέα Δημοκρατία η οποία προσφέρει ρεαλιστικές προτάσεις θα έπειθε τους ψηφοφόρους να εγκαταλείψουν τους θερμοκέφαλους του ΣΥΡΙΖΑ και να επιλέξουν μια πιο τεχνοκρατική κυβέρνηση. “Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα κερδίσει τους λαϊκιστές στο δικό τους γήπεδο” λέει ο κ. Μητσοτάκης”, καταλήγει το συγκεκριμένο άρθρο του Economist.

Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι “ο κ. Μητσοτάκης είναι μάλλον το αντίθετο του επαναστάτη. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε στην McKinsey, μια συμβουλευτική εταιρεία και στην τράπεζα Chase. “Όταν κοιτάς το βιογραφικό μου, είναι σίγουρα συστημικό” παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο πιο “αντισυστημικός” υποψήφιος στο κόμμα του”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments