Ποτάμι-ΝΔ λένε «όχι» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Δεκεμβρίου 2016, 17:28

Αρνητικοί στη συμμετοχή βουλευτών των κομμάτων τους στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελόριζο, δηλώνουν ΝΔ και Ποτάμι.

Τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για επιπόλαια πρωτοβουλία και επικοινωνιακά παιχνίδια.

Την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί εκ νέου ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος που καλεί όλους να επιδείξουν νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης.

Αναλυτικά ο κ. Κουμουτσάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εξελίξεις που αφορούν στα εθνικά μας θέματα και γενικότερα τις υποθέσεις εξωτερικής πολιτικής είναι πολύ σοβαρές.
Απαιτούν από όλους σοβαρότητα, νηφαλιότητα και αίσθημα ευθύνης με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Η Νέα Δημοκρατία, έχει ζητήσει την άμεση σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, για μια σε βάθος ουσιαστική συζήτηση.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία, που θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού».

Από την άλλη, εθνική συνεννόηση και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια ζητεί με δήλωσή του ο Σπύρος Δανέλλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Δανέλλης δήλωσε:

«Η διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων απαιτεί σύνεση, ψυχραιμία και εθνική συνεννόηση. Η συμμετοχή της Βουλής των Ελλήνων, με επικοινωνιακά παιχνίδια, στην κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία κάθε άλλο παρά μας βοηθάει».

TAGS: