Σκουρλέτης: Αξιολόγηση χωρίς απολύσεις στο δημόσιο | Pagenews.gr
Pagenews Team 2 Δεκεμβρίου 2016, 08:52

Την άποψη πως θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση στο δημόσιο, αλλά όχι με τον τρόπο που ζητά η ΝΔ εξέφρασε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας την Παρασκευή στο ρ/σ «Πρακτορείο».

Ερωτηθείς για την κινητικότητα, απάντησε πως υπάρχει νέος νόμος και προβλέπει τον μηχανισμό, στον οποίο αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή εκεί που πλεονάζει το προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών.

Ο υπουργός τόνισε: «Όλοι συμφωνούμε επί της αρχής, αλλά θα πρέπει όταν εφαρμοστεί ο νόμος, να μην έχει στρεβλώσεις». Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες για τους μικρούς δήμους, για τους οποίους και ο ένας εργαζόμενος είναι σημαντικός.

Είπε, πάντως, πως αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει, «αλλά όχι εκείνη που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απολύσεις σχολικών φυλάκων κ.λπ.». Πρέπει «να υπάρξει αξιολόγηση που θα κατοχυρώνει και δεν θα μειώνει τις θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις από τη γείτονα δεν γίνονται τυχαία και συμπλήρωσε πως η Τουρκία περνάει εσωτερική κρίση, έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και κάνει εξαγωγή κρίσης στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς Συνθήκες και δεν υπάρχει στο τραπέζι ζήτημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία οδηγείται με αυτή τη στάση στην απομόνωση.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών συνακροάσεων, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν σαφής: οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πρέπει να ερευνηθεί». 

Κατέληξε ότι η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από τέτοιες ιστορίες και «δεν είναι ανεκτό στη Δημοκρατία να υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι παρακολουθούνται τηλεφωνικά κέντρα».

TAGS: