Πολιτική

Σκουρλέτης: Βαθύτεροι οι λόγοι της αποχώρησης Socar από ΔΕΣΦΑ

Σκουρλέτης: Βαθύτεροι οι λόγοι της αποχώρησης Socar από ΔΕΣΦΑ
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι με τον κ. Σταθάκη κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

“Επιβεβαιώθηκε τελικά ότι υπήρχαν βαθύτεροι λόγοι εκ μέρους της αζέρικης εταιρείας, της Socar, η οποία έφυγε τελικά από αυτή τη διαδικασία”, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αναφορικά με το ναυάγιο της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ. 

Ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε, ότι για την εξέλιξη δεν φέρει ευθύνη η ελληνική κυβέρνηση και άσκησε κριτική στην ΝΔ για τη στάση της στο θέμα.

“Μου κάνει εντύπωση η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, η οποία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, επειδή έκανε αυτό, το οποίο θα έπρεπε να κάνουν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις: Να υπερασπιστεί μία πολιτική μείωσης του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, άρα και των θέσεων εργασίας, να υπερασπιστεί δηλαδή τις επενδύσεις, που ήδη υπάρχουν και λειτουργούν στη χώρα μας”, είπε και πρόσθεσε: “Δεν μπορώ να καταλάβω τι είδους κοινά συμφέροντα συνδέουν τους Αζέρους με τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ειλικρινά αυτό κανείς πρέπει να το ψάξει. Πρόκειται νομίζω για έναν φτηνό αντιπολιτευτικό λόγο, είναι ένας παλιός λόγος, ο οποίος όσο υπάρχει διευκολύνει εμάς να κάνουμε τη δουλειά μας”.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, ο κ. Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι “με τον κ. Σταθάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος”. Διευκρίνισε δε, ότι η -επί υπουργίας του ιδίου- απόφαση να επιστραφεί πίσω η αίτηση θεραπείας της Ελληνικός Χρυσός για τη μέθοδο μεταλλουργίας, δεν σχετίζεται με την αδειοδότηση τεχνικής μελέτης που έκανε ο κ. Σταθάκης, η οποία όπως διευκρίνισε «αφορά σε άλλα θέματα”. “Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός πρέπει τελικά να απαντήσει στα θέματα, τα οποία έχουν προκύψει”, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments